نشست پژوهشی تحت عنوان: «سیره پژوهی حضرت زهرا سلام الله علیها در ولایت پذیری و خلاءهای پژوهشی موجود در این زمینه»توسط مدرسه فاطمیه کرمان برگزار شد.
در این نشست که با حضور استاد حوزه و دانشگاه و نویسنده مشهور سرکار خانم طیبی، برگزار شد، ایشان بحث را با حدیثی از امام عسکری علیه السلام شروع کرد و افزود: «عُلَمَاءُ شِيعَتِنَا مُرَابِطُونَ- فِي الثَّغْرِ الَّذِي يَلِي إِبْلِيسَ وَ عَفَارِيتَهُ يَمْنَعُونَهُمْ عَنِ الْخُرُوجِ عَلَى ضُعَفَاءِ شِيعَتِنَا» علماى شيعه، مرزداران مرزهايى هستند كه ابليس و عفريتهاى او، به آنها حمله مىكنند ...
وی در ادامه اظهار داشت: امروزه جهاد علمی برای یک طلبه، تولید علم در علوم اسلامی است؛ در واقع جهاد علمی یک فرصتی است که برای علما در نظر گرفته شده خصوصا علمای حوزوی.
استاد بیان داشت: برای اینکه یک مرزبان خوبی باشیم باید اول انگیزه قوی داشته باشیم و یکی از راههای ایجاد انگیزه این است که توجه داشته باشیم که حریف و طرف مقابل ما چه کارهایی انجام داده است؛ به عنوان مثال: یکی از کارهایی که توسط طرف مقابل انجام گرفته است دایره المعارف خانم فاطمه محجوب از دانشمندان مصری است که در دانشگاه هاروارد آمریکا، پزشکی خوانده. شافعی مذهب و از اهالی اسکندریه مصر است.بعد از بازگشت به مصر این کتاب را به نگارش درآورد هم اکنون 54 جلد این کتاب در کتابخانه تخصصی تاریخ وجود دارد. در جلد 37 این کتاب در حد یک پاراگراف در مورد حضرت زهرا سلام الله علیها مطلب نوشته است در این یک پاراگراف نقل شده است که: حضرت زهرا دختر حضرت رسول (صلی الله علیه و آله) است که با اجبار پدر، همسر علی شد. او آنقدر به مسائل مالی علاقه داشت که به خاطر فدک جان خود را از دست داد. او تنها به بیان یک پاراگراف از حضرت زهرا سلام الله علیها پرداخته که آن هم پاراگرافی دروغ است. ناراحت شدن در این باره دردی را درمان نمی کند؛ باید نقد کرد، دست به قلم شد و جواب داد. با مطالعه آثار طرف مقابل انگیزه پیدا می شود که مرزبانان فرهنگی باید در این زمینه بیشتر فعالیت داشته باشند.
خانم طیبی، زمینههای پژوهش و تحقیق در مورد حضرت زهرا سلام الله علیها را زیاد دانست و فرمود: گاهی تحقیق در مورد یک روایت یا سخن یا جمله از ایشان، میتواند تحقیق تأثیر گذاری برای جامعه شود. ما مرزبانان فرهنگی شیعه هستیم مرزبان فرهنگی، یک نگاهش به درون است که از دشمن درونی ضربه نبیند، یک نگاهش به بیرون است که دشمن وارد مرزها نشود. امروزه که فضای مجازی دنیای بدون مرز را ایجاد کرده است و به راحتی دشمن میتواند وارد مرزهای فرهنگی ما شود برای اینکه در برابر دشمن ایستادگی شود باید پژوهش جدی گرفته شود. لازم است تشخیص داده شود در چه مسیری قلم بزنیم از چه ابزارهایی استفاده کنیم تا در کوتاهترین زمان به نتیجه مطلوب برسیم. اگر علمای جامعه بیدار نباشند جامعه به سعادت نخواهد رسید و باورهای آن حفظ نخواهد شد.
وی ادامه داد: قبل از اینکه در زمینه ولایتمداری حضرت پژوهشی کنیم باید در این زمینه تفکر کنیم. تفکر خط اصلی رشد انسان است به وسیله تفکر، ذهن انسان طبقه بندی میشود سپس به دنبال خلاءهای پژوهشی موجود باشیم، برای یافتن این خلاءها احتیاج به مطالعه عمیق داریم تا بتوانیم مسئلهای را پیدا کنیم و به دنبال آن حرکت کنیم.
ایشان اظهار داشت: حضرت زهرا سلام الله علیها برای دفاع از ولایت روشنگری کرد مردم را آگاه کرد. مرزبان شیعی برای دفاع از اهل بیت برای دفاع از مقام معظم رهبری مد ظله باید با تأسی از حضرت زهرا سلام الله علیها روشنگری کند البته با روش و ابزار مناسب و با قلم شیوا وجذاب.
استاد در انتهای جلسه؛ هدفمند بودن، انگیزه داشتن، مخلص بودن، صبور بودن، مجهز بودن به علوم و آگاه نسبت به ابزارهای جدید پژوهشی را از ویژگیهای یک پژوهشگر دانست. ایشان به ذکر چند موضوع پیرامون ولایتمداری حضرت زهرا اشاره کرد و طلاب را تشویق به پژوهش در این زمینه نمود.