کرمان برگزاری نشست پژوهشی توسط مدرسه فاطمیه زرند در فضای مجازی

شناسه خبر : 106014

1400/01/31

تعداد بازدید : 103

نشست پژوهشی با عنوان: «ضرورت پیروی از سیره پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)» در گروه مجازی ایتا – طلاب مدرسه فاطمیه (س) زرند برگزار شد.

نشست پژوهشی با عنوان: «ضرورت پیروی از سیره پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)» در گروه مجازی ایتا طلاب مدرسه فاطمیه (س) زرند برگزار شد.

در ابتدا ، سرکار خانم نجمه دهقانی  بیان نمود  : روش زندگی هر کسی بیانگر فلسفه زندگی اوست؛ زیرا این افکار، باورها و اعتقادات است که افعال و رفتار انسان را می‌سازد و خاستگاه و ریشه انگیزه‌های آدمی، همان نگرش‌ها و اندیشه‌های اوست. پس می‌توان از راه و روش زندگی هر کسی به فلسفه زندگی او رسید و دانست او نسبت به جهان چگونه می‌نگرد و از زندگی چه می‌خواهد. سبک زندگی، آینه تمام نمای فلسفه زندگی اوست؛. به عنوان نمونه کسی که به ظاهر به خدا و معاد ایمان دارد، ولی هنجارشکنی می‌کند و فسق و فجور دارد، این در حقیقت باوری به آخرت و پاسخگوئی ندارد؛ زیرا روش و سبک زندگی او فریاد می‌زند که اعتقاد و ایمانی به قیامت و بازخواست‌های آن ندارد.

ایشان در ادامه اظهار داشت:  اگر ما خود را مسلمان و مومن به فلسفه زندگی قرآنی می‌دانیم، باید سبک زندگی ما برگرفته از آن باشد؛ و از آنجا که سرمشق عینی انسان قرآنی ، بر اساس آیات قرآن از جمله آیه 21 سوره احزاب که می فرماید:

 لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا . البته برای شما در رسول خدا (چه در صبر و مقاومت با دشمن و چه دیگر اوصاف و افعال نیکو) اقتدایی نیکوست، برای آن کس که به (ثواب) خدا و روز قیامت امیدوار باشد و یاد خدا بسیار کند.

سرمشق والگوی ما پیامبر (ص) است ، باید سبک زندگی ایشان را بشناسیم و براساس آن عمل کنیم. بنابراین، تنها کسانی به فلسفه زندگی قرآنی، اعتقاد و باور و ایمان دارند که سبک زندگی آنان بر اساس آن شکل گرفته و در چارچوب سنت و سیره پیامبر(ص) سامان یافته باشد، در غیر این صورت ادعایشان دروغی بیش نخواهد بود.
ایشان در ادامه بیان داشت: هر مومنی باید سنت و سیره زندگی پیامبر(ص) را که همان روش و سبک زندگی ایشان است، بشناسد. این سبک زندگی را می‌توان از راه‌های گوناگون به دست آورد که از جمله خود آموزه‌های قرآن است؛ زیرا پیامبر(ص) نماد همه خوبی‌ها و نیکی‌های فکری و رفتاری است که خداوند بیان کرده و آن را به عنوان برترین‌ها معرفی کرده است.

وی در انتهای جلسه، به معرفی کتاب  جهت مطالعه طلاب در زمینه ی سیره پیامبر پرداخت. نگاهی نو به سیره و سخنان حضرت محمد(ص)نوشته حسین سیدی-سبک زندگی پیامبر اعظم(ص)نوشته مصطفی دلشاد تهرانی- سیره رسول خدا(ص) با همسران نوشته زهرا عبداللهی- نگاهی به سیره نبوی و اصول عملی زندگی رسول مهربانی، نوشته لیلا غلامزاده نطنزی از جمله کتبی بود که ایشان معرفی کرد.

اخبار مرتبط