نشست پژوهشی با عنوان: «مدیریت زندگی با الگوی فاطمی » در گروه مجازی ایتا مدرسه علمیه فاطمیه زرند برگزار شد.
در ابتدا سرکار خانم سکینه جمالیزاده ابراز داشت: برای رسیدن به درجات بالای معنو ، همیشه نیازمند الگو هستیم . بهترین الگو هم کسی است که عیب ونقصی نداشته باشد وکسی هم بهتر از ائمه معصومین (علیهم السلام ) نیست ، از جمله حضرت زهرا (سلام الله علیها ) شخصیت بزرگواری است که در تمام ابعاد زندگی برتر است. با بررسی شیوه های مدیریتی ایشان در مسائل مختلف والگو گرفتن از روش های تربیتی ایشان پی به جامعیت این اسوه ی جهانی خواهیم برد .
ایشان در ادامه اظهار داشت:سیره فاطمی بهترین الگو در تحکیم بنیان خانواده هاست . نوع مدیریت در خانه داری و خانواده، عبادت و معرفت، همسرداری، تربیت فرزندان و حضور فعالانه در عرصه های اجتماعی جامعه از جمله نمونه های بارز سیره و مکتب فاطمی بوده که الگوگیری خانواده ها و جامعه از این مکتب، نقش مؤثری در تحکیم بنیان خانواده دارد.
وی در ادامه بیان کرد :حضرت فاطمه(سلام الله علیها ) در تمام لحظات عمر خود در انجام وظایف خانوادگی و تربیتی و فراهم آوردن آسایش و آرامش خانه الگویی بی نظیر بود.صداقت، عصمت، حلم،درایت، مدیریت، تربیت فرزند، علاقمندی به همسر و بعد عبادی حضرت زهرا(سلام الله علیها ) از جمله مواردی است که انسان می تواند با الگوگیری از آن ها به سبک زندگی دینی برسد و بدون شک،به کارگیری سبک زندگی فاطمی مقدمه ای برای رسیدن به کمالات دنیوی و اخروی است.
این استاد حوزه، در خصوص مدیریت اجتماعی و سیاسی افزود: حضرت در دوره ی کوتاه زندگی خود، پس از ارتحال پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله وسلم) ، محور پایه ریزی یک جریان و حرکت سیاسی در مسیر پاسداری از حریم ولایت بود که ایشان آن را هدایت می کرد. حضرت زهرا (س)کانونی برای مقابله با ناهنجاری ها و انحراف ها شد و در برابر موج های انحرافی ایستاد.
همچنین در مدیریت روابط عاطفی با همسر، استفاده از نام مناسب و القاب زیبا برای خطاب همسر، باعث ایجاد روابط مثبت و محیطی آکنده از صمیمیت و سبب پیدایش زمینه ی عکس العمل و رفتاری مناسب در طرف مقابل می شود که این ویژگی در زندگی حضرت زهرا(سلام الله علیها) نمود عینی دارد. در زندگی مشترک فاطمه (س)با علی بن ابیطالب(علیه السلام) استفاده نمودن از عبارت ها و کلمه های محبت آمیز، بسیار بوده است. فاطمه (س)با الهام از دستورهای الهی و با داشتن درک صحیح از روابط زن و شوهر، همواره به همسر بزرگوارش عشق می ورزید، به او محبت می کرد و در کلام خود علاقه و احترام را ابراز می داشت.
همچنین در مدیریت اقتصادی خانواده، ساده زیستی و دوری از مصرف گرایی و سازش، نمونه هایی از رفتار اقتصادی حضرت زهرا (س)است . آن بزرگوار توجه زیادی به آموزش فرزندان می کرد که روش تربیتی و اخلاقی حضرت زهرا(س)،بهترین شیوه و تجربه، برای ساختن نسلی پاک و سعادتمند است؛ زیرا فرزندانی که ایشان به جامعه تحویل داد، نشان از وجود بهترین روش تربیتی است. حضرت فاطمه (س)خود نیز با فرزندانش هم بازی می شد و در حین بازی، با بیان الفاظ و جمله های مناسب، سعی در ساختن شخصیت کودکانش و ارائه ی الگویی مناسب در زندگی برای آن ها داشت.
یکی دیگر از ابعاد مدیریت زندگی حضرت فاطمه (سلام الله علیها ) پرورش روحیه ی بخشش حضرت بود. ایشان روحیه ی انفاق و نوع دوستی را به فرزندان خود تعلیم می داد که اطعام به مسکین، یتیم و اسیر در ماجرای نذر حضرت، برای استشفای حسنین نمونه ای از این فضیلت در وجود حضرت(س) می باشد. همچنین مدیریت آداب و سنن حسنه آن بزرگوار در دادن عقیقه و صدقه در مدیریت عفاف و حجاب و... از دیگر مسائلی بود که حضرت به آن اهمیت ویژه ای می داد.
خانم جمالیزاده، در انتهای این نشست، ســبک زندگی فاطمه زهرا ( سلام الله علیها )را ، سبکی منبعث از منابع اســلامی اعم از قرآن و سنت پیامبراکــرم( صلی الله علیه وآله وسلم ) معرفی نمود و بیان کرد که آن حضرت پس از درونی کردن این گزاره ها و تبدیل کردن آنها به شــخصیت وهویت شخصی خود، در ابعاد مختلف فردی، خانوادگی و همه ابعاد اجتماعی، سبکی از زندگی را نمایان داد که مرادهای خدای متعال در بخش های مختلف را عینیت و تشخص بخشید.