نشست علمی- پژوهشی"الگوی رفتاری پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم ) با جامعه ی زنان" به کارشناسی سکینه آفرند مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری(علیهاالسلام) و دبیری فاطمه نخعی مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب کبری(علیهاالسلام) در سامانه سیما برگزار شد . در جهت تفهیم بهتر مطالب فاطمه نخعی فرد سوالاتی پیرامون شیوه و الگوی رفتاری پیامبر (صلی الله علیه و اله ) با جامعه زنان مطرح نمود و کارشناس محترم در پاسخ به این سوالات، ابعاد مختلف رفتار پیامبر با زنان را تبیین کرد.
مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری(علیهاالسلام) رفتار پیامبر (صلی الله علیه واله ) را در چند محور مورد بررسی قرار داد از جمله، رفتار حضرت با مادر، همسر، دختر و سایر زنان جامعه. ایشان افزود: در جهت رفتار پیامبر با مادر، بهترین شیوه برخورد ایشان را میتوان در ارتباط با حلیمه سعدیه دید، که هروقت به دیدن حضرت میآمد، حضرت به جهت تکریم ایشان، عبایشان را زیر پای او پهن میکردند و برایشان احترام ویژه قائل بودند. مدرس حوزه افزود: در محیط خانواده از بهترین نمونههای رفتاری پیامبر(صلی الله علیه و آله) میتوان از ملاطفت، عطوفت، عفو و گذشت، تکریم، احترام و توجه به خواستههای طرف مقابل نام برد. به عنوان نمونه ایشان، همیشه حضرت زهرا (علیهاالسلام) را مورد ملاطفت و دلجویی قرار میدانند و با ایشان مشورت میکردند.
آفرند در ادامه مباحث، به بیان رفتار پیامبر با سایر زنان جامعه پرداخت و بیان کرد: در بحث رفتار پیامبر(صلی الله علیه و اله ) با سایر زنان در جامعه با توجه به اینکه اسلام در شرایطی ظهور کرد که برای زن ارزش و اهمیت قایل نبودند، حضرت، حضور زنان را در عرصههای مختلف نظامی، سیاسی، علمی و فرهنگی به رسمیت شناختند و از خواستههای جامعه زنان حمایت کردند؛ به طور مثال در جنگ خیبر به پیشنهاد خود زنان، امور تدارکاتی، رسیدگی به زخمیها و جمع کردن اجساد شهدا، برعهده زنان گذاشته شد. در عرصه سیاسی، پیامبر (صلی الله علیه و آله) مکان و زمانی را برای بیعت با زنان در نظر گرفتند. همچنین زنان درامور عبادی حضور فعال داشتند و در نماز جماعت شرکت می کردند. در مسائل علمی نیز پیامبر (صلی الله علیه و آله) زنان را تشویق به علم آموزی میکردند و جلسات آموزشی برای آنان تشکیل میدادند.
استاد حوزه در ادامه مباحث به جایگاه اقتصادی زنان و نحوه برخورد پیامبر با مسائل اقتصادی زنان را مطرح کرد و بیان نمود در قبل از اسلام، پیامبرشخصاً سرپرستی کاروان تجاری حضرت خدیجه(علیهاالسلام) رابرعهده گرفتند و در دوران اسلام حرفههای اقتصادی برای زنان، مورد پذیرش پیامبر بود. در راستای تحقق بهتر فعالیتهای اقتصادی زنان، پیامبر (صلی الله علیه و آله) به سوالات فقهی زنان در باب اقتصاد پاسخ میدادند و آنان را تشویق و ترغیب میکردند.