کرمان برگزاری کرسی ازاداندیشی در مدرسه فاطمه الزهرا سلام الله علیها بم

شناسه خبر : 78185

1398/03/20

تعداد بازدید : 246

کرسی آزاداندیشی با عنوان:« اصل در حوزه تحصیل یا تهذیب » در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بم برگزار شد.

کرسی آزاداندیشی با عنوان:« اصل در حوزه تحصیل یا تهذیب » در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بم برگزار شد.

کانون پژوهشی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) شهرستان بم کرسی آزاد اندیشی با موضوع "اصل در حوزه تحصیل یا تهذیب" را با حضور استاد داور خانم شهبازی و طلاب ،اساتید ،کادر، برگزار نمود.

در ابتدای نشست طلبه ارائه کننده بحث گفت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله) فرمود :روز قیامت مرکب عالمان و خون شهیدان هم وزن می شوند و مرکب عالمان بر خون شهیدان می چربد.ایشان در ادامه با استناد به سخن امام خمینی (ره) بیان داشت طلبه باید تمام عمر به سمت کسب علم برود البته این کار مستلزم تلاش بسیار است و باید همواره علم را به عنوان گمشده تلقی کرده و به دنبال کسب علم باشد .

در ادامه طلبه منتقد گفت: تهذیب نفس و رسیدن به مقام عبودیت ،بالاترین ارزش اسلامی است که هدف نبی اکرم (صلی الله علیه واله)خوانده شده است در جای جای قرآن و احادیث معصومان (علیهم السلام) آموزه های اخلاقی فراوانی وارد  شده که نشان دهنده توجه جدی اسلام به امر مهم تهذیب می باشد که در مورد عالمان دینی تاکید بیشتری دارد ، چون روحانی وارث انبیاست پس پیش از دعوت دیگران ،نفس خویش را باید پیراسته کند.

طلاب موافق و مخالف به بحث در این مورد پرداختند و افزودند : واحد های درسی حوزه ها بسیار زیاد است و فرصتی برای تهذیب باقی نمی ماند ، هدف طلاب کسب نمره شده است. بعضی دروس مانند  فلسفه ،منطق ، اصول شاید کاربرد زیادی نداشته باشند ، بعد از اتمام تحصیلات چیزی که مردم از ما انتظار دارند و می خواهند احکام قرآن و تفسیر است نه ،منطق ،اصول و.... همچنین طلاب ، انتقاد به مرکز مدیریت داشتند و افزودند: طلاب  پایه اول با عقاید متفاوت وارد حوزه می شوند و در این پایه نیاز به کلاس های اخلاق و احکام بیشتراز صرف و نحو دارند تا صرف و نحو و... تا با حوزه و برنامه های آن آشنایی بیشتری پیدا کنند. طلاب در ادامه افزودند :ما با تحصیل مشکل نداریم ،واحد های درسی زیاد هستند حوزه ها به تحصیل اهمیت بیشتری می دهند که از وادی اهداف  و تهذیب  باز می مانیم ، زیرا هم موافق تحصیل و هم تهذیب هستیم .

در پایان بعداز بحث های زیاد طلاب در موضوع مورد بحث استاد داور به جمع بندی مطالب پرداخت و بیان داشت: حوزه علمیه یک نهاد آموزشی و پرورشی است . بحث در مورد تحصیل به این دلیل است که وسیله ای است برای تربیت ، حوزه های علمیه برای حفظ اسلام می باشند . ایشان در ادامه گفت : به طلاب حوزه های علمیه از این جهت  سرباز می گویند ، چون باید از اسلام  دفاع کنند ، با دو بال علم و تزکیه؛ بنابراین هم علم باید باشد هم تزکیه؛ پس تهذیب باید با علم باشد و صرف تهذیب فایده ندارد . ایشان با استناد به سخنان  مقام معظم رهبری که فرموده است: علمای زن آبروی اسلام هستند گفت : در صورتی آبرو هستند که با سواد باشند زیرا با شرکت در جلسات سخنرانی و ... می توان به تهذیب رسید. عالم دینی اسلام را سر پا نگه میدارد چون روش استدلال را می داند. فلسفه و منطق و اصول از دروس مورد نیاز حوزه ها می باشند ،فلسفه یکی از مبانی تربیت است اگر کسی فلسفه نداند نمی تواند خودش را خوب بشناسد و چون خودش را نمی شناسد نمی تواند به خدا شناسی برسد، علمای اخلاق فلسفه را جزء یکی از مبانی اخلاق می دانند. اگر منطق خوانده نشود شیوه درست نتیجه گرفتن آموخته نمی شود. هر یک از اساتید باید هدف آموختن هر درس را برای طلاب بیان کنند. علوم به ما یاد می دهند چگونه فرزندان خود را تربیت کنیم ،چگونه خانواده پاکی داشته باشیم و خوب همسر داری کنیم .در نتیجه علم و تهذیب باید در کنار هم باشند و بعضی از دروس نیاز به باز نگری دارد و این وظیفه مرکز مدیریت است .درس خواندن باید هدفمند باشد ،یادگیری دروس برای حفظ اسلام لازم است. تزکیه با علم همراه است.

اخبار مرتبط