كرسي آزادانديشي باعنوان:« عامل مشكلات اقتصادي؟دولت؟تحريم ها یا دستهاي داخلي؟» در مدرسه فاطمیه بیاض برگزار شد.
در اين کرسی که در مدرسه علميه فاطميه(س) بياض و با حضور جمعي از طلاب و اساتيد حوزه و دانش اموختگان برگزارشد، ابتدا حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای رنجبركريمي به عنوان ارائه كننده بحث به ارزيابي اوضاع اقتصادي كشور پرداخت وتاريخچه كوتاهي از زمان بعد از انقلاب تا كنون بیان کرد. ایشان اظهار داشت: ارزيابي مشكلات اقتصادي و ارائه راه حل براي رفع انها موضوع مهمي است و افزون براين پيام صريح امام خميني رحمه الله عليه نيز مي باشد و اين وظيفه همه انقلابيون، فضلا و بخصوص طلاب مي باشد و اين درصورتي است كه واقعا خواهان عمل به پيام امام در راستاي رسيدن به اسلام ناب محمدي باشيم که دراين راه بايد در زمينه هاي مختلف اقتصادي و فرهنگي و سياسي با ارائه راه حلهاي قابل عمل به يكسري تحولات دست بزنيم. وي افزود: تاكنون هر دولتي كه روي كار امده در كنار همه كاستي ها ،موفقيتهايي نيز داشته است كه اينها نبايد ناديده گرفته شود؛ مثلا سعي در كم كردن وابستگي اقتصاد به نفت ويا برجام و گفتمان سازي براي حل مشكلات كشور با ديگر كشورها و رفع تحريم ها و مشكلات بانكي و... . همچنین بايد اين نكته را هم مد نظر داشته باشيم كه هردولتي با همه كاستي ها و مشكلاتش انتخاب همين مردم است پس بايد اتحادمان را در شرايط سخت حفظ كنيم.
در ادامه جلسه حجت الاسلام اقاي سنجري به عنوان منتقد بحث، ابتدا عواملي را كه باعث ايجاد مشكلات اقتصادي شده اند را برشمرد که عبارتند از: عوامل اجرايي، عوامل ساختاري و عوامل حقوقي مانند روشن نبودن مسئله مالكيت، مشخص نبودن جايگاه بخش خصوصي، معلوم نبودن چارچوب توزيع درامد ، حقوق، سود، احتكار و موارد فراوان ديگرو عوامل ساختاري هم مانند عواملي كه با هدايت امريكا نوعي برنامه ريزي دراز مدت را زمينه سازي كرده اند وبه بهانه مدرنيزه شدن و الگوگيري از غرب اقتصاد كشور را به عقب كشانده اند .
وي در ادامه افزود: عادت عمومي به مصرف گرايي وتكيه وسيع به واردات مواد مصرفي و تكيه شديد به درامد نفت و عدم عادت به پس انداز در مردم از عوامل تشديد مشكلات اقتصادي هستند و نكته حائز اهميت اينكه مردم ما خيلي سريع به وضع موجود خو مي گيرند وسعي در حل مشكلات ندارند.
ایشان سپس به عوامل اجرایی اشاره کرد و اظهار داشت: عوامل اجرايي كه در مشكلات دخيل هستند مانند نفوذ تفكر ليبراليسم مذهبي در مديريت و جاافتادن روحيه محافظه كاري و وجود هزينه هاي زياد تشريفات و عدم مبارزه با مفاسد اقتصادي و... . ضعف نشان دادن در مقابل دشمن ،ازبين بردن راكتورهاي هسته اي به بهانه برجام و تكيه و اعتماد به دشمن ،سوء مديريت و وجود افراط و تفريط در برنامه ريزي هاي اقتصادي از عوامل مشكلات اقتصادي است و تحريم ها فقط30/0 عامل مشكلات هستند؛ زيرا ما كشور ثروتمندي است و براي رهايي از مشكلات ابتدا بايد مسئله تبيین و سپس گفتمان سازي شود.
در ادامه، استاد داور سركار خانم محمدي كيا به جمع بندي مطالب پرداخت و اظهار داشت كه در حال حاضر كشور ما بيشتر از هر موقع ديگري نياز به اتحاد و همبستگي بين مردم و مسئولين دارد. وي افزود : دولت و مردم بايد به اصل استقلال اقتصادي و اصل عدالت اجتماعي و اصل ساده زيستي توجه داشته باشند و اين اصول با حضور وسيع مردم در تصميمات كلي اقتصاد و وجود دولتي قوي در راستاي اصول فوق و تشكيل شوراهاي مردمي به صورت تعاوني و امثال اينها بايد مد نظر باشد و براي رهايي از اين مشكلات بايد در راستاي ايجاد اقتصاد مقاومتي گفتمان سازي شود.