کرسی آزاد اندیشی با موضوع "نحوه تعامل طلبه با نا محرم در روابط خویشاوندی " در مدرسه فاطمه الزهرا سلام الله علیها بم برگزار شد.
کانون پژوهشی مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) بم کرسی آزاد اندیشی با موضوع"نحوه تعامل طلبه با نامحرم در روابط خویشاوندی" با محوریت طلاب، اساتید و کادر با حضور سرکار خانم شهبازی به عنوان استاد داور برگزار نمود.
در ابتدای جلسه طلبه ی مخالف بحث گفت: یکی از دلایل اینکه نمیتوان با نامحرم همانطور که در بیرون از خانواده برخورد می کنیم در خانواده هم برخورد نماییم ؛صله رحم می باشد، زیرا خداوند درباره برقراری صله رحم به مسلمانان سفارش کرده و به آن اهمیت زیادی داده است و اگر ما بخواهیم چنین رفتار خشکی داشته باشیم، باعث کم رنگ شدن صله رحم در خانواده ها می شود، ایشان دلیل دومش را عرف دانست و افزود: عرف چنین رفتاری را نمی پسندد.
سپس طلبه ی موافق در ادامه با استدلال خود به آیه قرآن چنین پاسخ داد : باید رابطه و پوششی که در برخورد با نامحرم بیرون داریم با نامحرم خویشاوند هم داشته باشیم؛ زیرا، با توجه به آیه31 سوره نور ما باید احکام و روابط پوشش را آن مقدار که اسلام فرموده رعایت نماییم و فرقی بین خویشاوند و غیر خویشاوند نمی باشد ؛ از آن جا که ما طلبه ها به عنوان الگو مطرح هستیم لذا باید حد پوشش را بیشتر از سایرین رعایت کنیم و رعایت بعضی رفتارهای مثبت توسط ما، باعث جا افتادن آن رفتار در خانواده می شود. پیامبر(صلی الله علیه واله و سلم) (صلوات الله علیه) وقتی در میان اعراب جاهلی ظهور کرد، پذیرفتن خیلی ازدستورات دین اسلام برای آنان سخت بود زیرا با یک رفتار غیر صحیح خو گرفته بودند، ولی با صبر و تحمل پیامبر(صلی الله علیه واله و سلم) کم کم آن دستورات دینی توسط آنان پذیرفته شد.
سپس استاد داور به جمع بندی مطالب پرداخت و در ادامه بحث بیان نمود : صحبت کردن زن و مرد با یکدیگر با رعایت این شرایط جایز است:1. به قصد لذت و ریبه نباشد و با این صحبت کردن به گناه آلوده نشوند 2. زن صدای خود را نازک نکند3. خوف فتنه نباشد. لذا صحبت کردن در حد ضرورت اشکال ندارد اما باید حدود شرعی رعایت شود . پوششی هم که مهیج نباشد و ایجاد مفسده نکند اشکال ندارد اما بهتر است در مهمانی ها و مجالس مختلف خانم ها و آقایان جدا باشند و اگر امکان تفکیک مکان نشستن زن و مرد به صورت جداگانه فراهم نیست حداقل خانم ها از پوشیدن لباس های مهیج و زیبا که جلب توجه می کند اجتناب نمایند.
رعایت این موارد نه تنها باعث قطع صله رحم نمی شود حتی باعث احترام بیشتر افراد به یکدیگر می شود. خانم شهبازی در آخر فرمود:اگر بخواهیم دین دار باشیم باید بعضی سختی ها را به جان بخریم و بر بعضی سختی ها صبر نماییم تا در پیشگاه خداوند عزیز باشیم.