اصفهان|فاطمیه|نجف آباد

برگزاری نشست «چالش‌های تربیتی نوجوان در دوران بلوغ» درجمع طلاب حوزه علمیه فاطمیه(سلام الله علیها) نجف آباد به همراه والدین و خانواده(بانوان) به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

شناسه خبر : 165728

1404/10/01

تعداد بازدید : 5

برگزاری نشست «چالش‌های تربیتی نوجوان در دوران بلوغ» درجمع طلاب حوزه علمیه فاطمیه(سلام الله علیها) نجف آباد به همراه والدین و خانواده(بانوان) به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی
نشست «چالش‌های تربیتی نوجوان در دوران بلوغ» درجمع طلاب حوزه علمیه فاطمیه(سلام الله علیها) نجف آباد به همراه والدین و خانواده(بانوان) به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی با حضور استاد جناب آقای دکتر حسینی(مدیر انتشارات مهرستان) در روز ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۴ برگزار گردید.
  نشست تخصصی «چالش‌های تربیتی نوجوان در دوران بلوغ» که با سخنرانی دکتر حسینی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در جمع طلاب و والدین و خانواده آنها ( بانوان) در حوزه فاطمیه برگزار شد.
 
نشستی با محوریت «چالش‌های تربیتی نوجوان در دوران بلوغ» که در روز چهارشنبه ۲۱ آبان ماه در حوزه علمیه فاطمیه در جمع اساتید ، طلاب به همراه حضور والدین آنها برگزار شد. در این برنامه، دکتر حسینی، مدیر انتشارات مهرستان، به عنوان سخنران اصلی به تبیین ابعاد گوناگون تربیت نوجوان در عصر حاضر و تأکید بر تربیت آگاهانه، محبت‌محور و پیشگیرانه در دوران حساس بلوغ پرداخت.
 
دکتر حسینی در آغاز سخنان خود ضمن اشاره به سند ۲۰۳۰ آموزشی سازمان ملل، توضیح داد:
«سند ۲۰۳۰ در اصل با هدف توسعه پایدار کشورها در ابعاد سیاسی، اقتصادی، نظامی و آموزشی تدوین شده است. اما برخی بندهای آن، از جمله بندهای چهار و پنج، که به موضوع آموزش و رفع کلیشه‌های جنسیتی می‌پردازد، در ایران با مخالفت جدی روبه‌رو شد؛ چرا که این مفاهیم در نگاه غربی، شامل پذیرش مفاهیمی مانند اقلیت‌های جنسیتی (LGBTQ) است که با مبانی فرهنگی و دینی ما ناسازگار است.»
وی با اشاره به ضرورت تربیت بومی و نقد برخی بندهای سند ۲۰۳۰، بر آموزش تربیت جنسی در خانواده تأکید کرد.
 
وی با تأکید بر اینکه «ایران دارای سند بومی تحول آموزش و پرورش است»، افزود:
«نیازی نیست کشور ما از نسخه‌های آموزشی غربی تبعیت کند؛ بلکه باید مدل تربیتی و آموزشی متناسب با فرهنگ اسلامی-ایرانی خود را طراحی کند.»
 
در بخش اصلی سخنرانی، دکتر حسینی با تمرکز بر تربیت جنسی نوجوانان گفت:
«آموزش، انتقال اطلاعات است؛ اما تربیت یعنی فراهم‌کردن زمینه‌ای برای شکوفایی استعدادها. تربیت جنسی نیز یعنی فراهم‌کردن شرایطی برای رشد سالم قوه جنسی در چارچوب ارزش‌های دینی و اخلاقی، از کودکی تا بزرگسالی.»
 
او تأکید کرد که پدر و مادر باید قبل از بلوغ با فرزندان خود درباره تغییرات جسمی و روحی این دوران گفتگو کنند تا نوجوانان در مواجهه با پرسش‌های جنسی و هیجانی، از منابع ناسالم اطلاعات نگیرند.
دکتر حسینی در این باره گفت:
«آمارها نشان می‌دهد بیش از ۶۰ درصد اطلاعات جنسی نوجوانان از دوستانشان به دست می‌آید، نه از خانواده. اگر والدین درباره این مسائل سکوت کنند، فرزندانشان پاسخ‌ها را از محیط‌هایی می‌گیرند که ممکن است منحرف‌کننده باشند.»
 
وی در ادامه به لزوم آموزش پیشگیرانه درباره سوءاستفاده جنسی کودکان اشاره کرد و با ارائه دستورالعملی سه‌مرحله‌ای افزود:
«بچه‌ها باید یاد بگیرند در مواجهه با لمس‌های مشکوک یا خطرناک، بگویند "نه"، از محیط دور شوند و موضوع را با پدر و مادر در میان بگذارند.»
 
در بخش دیگری از سخنرانی، دکتر حسینی یکی از ریشه‌های اصلی آسیب‌های تربیتی را ضعف ارتباط عاطفی بین والدین و نوجوانان دانست و گفت:
«۹۰ درصد نوجوانانی که دچار چالش‌های رفتاری و اخلاقی می‌شوند، ارتباط عاطفی ضعیفی با والدین دارند. نوجوان اگر در خانه احساس محبت و آرامش کند، بیرون از خانه به دنبال جایگزین عاطفی نمی‌گردد.»
لذا ضعف ارتباط عاطفی میان والدین و نوجوانان را از مهم‌ترین عوامل آسیب‌های رفتاری دانست.
 
و راهکارهایی برای تقویت رابطه والدین و نوجوانان ارائه داد، از جمله:
گفت‌وگوی روزمره و بدون قضاوت
انام کارهای مشترک
شوخ‌طبعی و خنده در جمع خانواده
لمس عاطفی (در آغوش گرفتن و نوازش)
و پرهیز از نصیحت‌های مستقیم و تکراری
 
در نهایت، دکتر حسینی با اشاره به نقش محوری خانواده در فرآیند تربیت گفت:
«نوجوان را نمی‌توان گلخانه‌ای تربیت کرد. باید او را با واقعیت‌های جامعه آشنا کرد، اما در پناه محبت، آگاهی و هدایت خانواده.»
 لذا در پایان، بر نقش خانواده در ایجاد محیطی امن، آگاهانه و محبت‌آمیز برای رشد نوجوان تأکید شد.
 
بعد از پایان نشست ، اساتید و طلاب به همراه خانواده ها از نمایشگاه کتاب نشرمهرستان که در حوزه فاطمیه به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی برگزار گردیده بود، بازدید نمودند و کتاب هایی را جهت افزایش آگاهی در زمینه های مختلف خریداری نمودند.لازم به ذکر است بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب نشر مهرستان همچون سال های گذشته بسیار استقبال نمودند.