یزد|یزد| مدرسه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله علیها| مهدویت

بررسی فایده امام غایب

شناسه خبر : 157966

1404/02/16

تعداد بازدید : 56

بررسی فایده امام غایب
به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه زینب کبری سلام الله علیها خانم اعظم غلامپور در این جلسه به بررسی فایده امام غایب در جمع طلاب پرداخت.

خانم غلامپور در ابتدای سخنان از غایب شدن امام عصر علیه السلام بیان کرد: دو احتمال در مورد مکان غایب شدن امام زمان علیه السلام وجود دارد:

  • امام وارد سرداب شده و غایب شدند.
  • امام وارد باغی که در پشت منزلشان بود وارد شدند و غایب شدند  

این محقق حوزوی در رابطه با وجود امام زمان اظهار کرد: سه نظریه در رابطه با وجود امام عصر علیه السلام وجود داردکه عبارت استاز:

نظریه اول: عدم وجود امام عصر علیه السلام: عقیده اهل سنت بر این است که حضرت هنوز به دنیا نیامده است و چهل سال قبل از ظهور متولد می شود.

نظریه دوم: عدم حضور امام می باشد که فرقه شیخیه و فرقه بهاییت به این نظریه معتقدند اینان بر این باورند که امام وجود دارد ولی حاضر نیست در عالمی غیر از عالم دنیا به سر می برد که درابتدا شیخ احمد احسائی فرقه شیخیه را پایه گذاری می  کند پس از او سید کاظم رشتی جانشین وی در ریاست شیخیه شد.او معتقد بود رکن اول توحید، رکن دوم نبوت، رکن سوم امامت و رکن چهارم فردی که مرتب با امام غایب باشد و من رکن چهارم هستم او خود را باب امام زمان معرفی نمود که درادامهسید علی‌محمد شیرازی (ملقب به باب) جانشین وی شد و امام زمان معرفی کرد و جمع کثیری از مجتهدین به او ایمان آوردند.

۳خانم غلامپور در بیان سومیننظریه در مورد وجود امام بیان کرد:

نظریه سوم: عدم‌ ظهور است یعنی امام وجود دارد و حضور هم دارد ولی ظاهر نیستند. شیعیان معتقدند که امام عصر علیه السلام وجود داردو حضور هم دارند ولی ظاهر نیستند

محقق حوزوی درپاسخ به سوال فایده امام غایب چیست؟ بیان کرد: امام غایب مانند خورشید پشت ابر است همچنان که خورشید مایه حیات موجودات است امام نیز مایه حیات بشریت است همانطور که خورشید در منظومه شمسی محوریت دارد و اگر نباشد نظم سیاره ها بهم می خورد امام هم اگر نباشد عالم وجود ندارد

وی درادامه استدلال کرد: ابر خورشید را نمیگیرد بلکه جلوی چشم مارا می گیرد ابر هر چه قدر هم که بزرگ باشد قدرت پوشاندن خورشید را ندارد و ابر برای کسی مانع است که زیر ابر باشد اگر به آسمان پرواز کنیم خورشید را می بینیم ابر حجاب است برای کسانی که به زمین چسبیده اند.

خانم غلامپور در پایان دو کتاب هیچ کس به من نگفت و نسیم موعود را به طلاب معرفی نمود و سوال هفته بعد را مطرح کرد و از طلاب خواست تا پاسخ آن را به صورت عکس نوشته ارسال کنند و به خانم ریحانه سروی به قید قرعه که به سوال هفته قبل پاسخ داده بود هدیه ای تقدیم کرد.

سوال: دلیل غیبت امام عصر علیه السلام چیست؟