به گزارش رابط خبری حوزه علمیه فاطمیه س کرج، چهارشنبه 10 مردادماه، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «نقد کتاب اعیاد و آیین های مقدس در ادیان توحیدی» با حضور مؤلف در این حوزه برگزار شد. مؤلف محترم خانم زهرا کریمی به عنوان ارائه دهنده بحث، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر باقی زاده به عنوان نقد کننده و معاون پژوهش مدرسه خانم زهرا آقابابایی به عنوان مجری کرسی به ارائه بحث پرداختند. خانم آقابابایی ضمن تشکر از حضور اساتید محترم و طلاب گرامی، به معرفی اجمالی کتاب پرداخت. در ادامه خانم کریمی به عنوان مؤلف کتاب، هدف از نگارش این کتاب را گردآوری منسجم آیین ها و اعیاد مقدس ادیان عنوان کرده و بیان داشت: این کتاب تحقیقی در زمینه تمام اعیاد و جشن های مقدس در ادیان توحیدی است تا مشتاقان بتوانند با در دست داشتن یک مجموعه جامع به سهولت به شناخت و استفاده از این تحقیق بپردازند.
خانم کریمی سپس، به تبیین بخش هایی از کتاب پرداخته و افزود: به طور کلی آداب و رسوم در جشن ها و اعیاد برای بسیاری از مردم یک سری اعمال مشابه در طول قرن ها بلکه هزاران سال می باشد که آن راه همه ساله انجام می دادند بی آنکه مفهوم آن را بدانند و به مرور زمان به سلسله رفتارهایی تبدیل شد که خود را ملزم به رعایت آن دانستند در حالی که اعیاد و آیین های مقدس آدابی هستند که دربردارنده اسرار و رموز مقدسی می باشد که خداوند برای اداره امورات انسان قرار داده است.
مؤلف با ارائه اسلاید هایی که خود از کتاب آماده کرده بود به توضیح آیین های مختلف ادیان پرداخته و جشن نوروز را که از اعیاد اولین دین توحیدی رایج در آن زمان بود بیان نمود. جشن تیرگان، آذرگاه، دیگان، مراسم شب یلدا یا تولد خورشید، جشن سده، آیین پیوکانی(ازدواج) و دخمه گزاری از جمله اعیاد و آیین های دیگر زرتشتیان است که در این کتاب به صورت مفصل بیان شده است. در بخش دیگر آداب و رسوم و جشن های یهود بیان شده است از جمله : عید روش هشانا، عید سوکوت یا سایبانها، آیین نیایشی که روز نیایش را شنبه و با آدابی چون آواز و قرائت قطعی از کتاب مقدس همراه است، آیین نماز عبری یهود، ازدواج در یهودیت.
هم چنین پیدایش بابانوئل و جشن های دیگر، آیین ازدواج و آیین های دعا و نیایش در مسیحیت نیز در این کتاب به تفصیل بیان شده است.
حجت الاسلام باقی زاده با تقدیر از منابع دست اول به کار رفته در این کتاب و جمع آوری شایسته اعیاد و آیین های مقدس ادیان توحیدی در یک مجموعه منسجم، اشکال اصلی را در کمرنگ بودن تحلیل های نویسنده دانسته و گفت: بهتر بود در فصل پنجم کتاب بررسی و مقایسه تطبیقی بیشتر و جامع تری بین آداب ذکر شده با اسلام انجام می گرفت.