در برگزاري كرسي آزاد انديشي وزینی روشن ارائه دهنده و مدرس حوزه در ابتدا ضمن بیان توضیحاتی اظهار داشت:
دراین مساله با تأکید بر اهمیت و ضرورت حفظ سلامت و امنیت جامعه، ممانعت از تحریک افراد مریض و نابهنجار، جهانشمول بودن قوانین پوشش، حفظ و استیفای نیروی کار و فعالیت اجتماع و نقش موثر حجاب در پیشگیری از چشم و هم چشمی و شیوع مد گرایی و تنوع طلبی در جامعه را از جمله دلایل خود برای موافقت با طرح حجاب قانونی عنوان کردند.
اکبری ناقد و طلبه پایه اول افزود:
عدم کارآیی هرگونه اقدام اجباری، برخوردهای متفاوت مسئولان نظارتی با انواع مختلف حجاب، عدم معرفی الگوهای مناسب برای تعیین حدود حجاب، تساوی زن و مرد در جامعه و بی تأثیر بودن حجاب در ممانعت از تعرض و تجاوز افراد نابهنجار و مریض از جمله دلایل عنوان شده از سوی ایشان بود.
در ادامه، یاوری معاون آموزش که در این جلسه به عنوان داور حضور داشت، در سخنانی به تشریح دلایل منطقی برای ایجاد برخی محدودیت های قانونی در جوامع مختلف به ویژه در کشورهای توسعه یافته پرداخت.
یاوری جلوگیری از آسیب و ضرر رساندن به دیگران، به خود و به معیارهای اخلاقی و شرعی جامعه را سه دلیل عمده در ایجاد محدودیت های اجتماعی و قانونی ذکر کرد و افزود: در تمام کشورها نسبت به پوشش افراد به دلیل آن که هر سه ضرر را شامل میشود، حساسیت وجود دارد و هیچ جامعه ای را نمی توان یافت که نسبت به پوشش افراد کاملا بیتفاوت باشد.
وی خاطرنشان کرد علیرغم بسیاری از شعارهای عوام پسندانه در خصوص یکسان شمردن زن و مرد در قبال مسائل جنسی و عاطفی، تحقیقات تجربی نشان میدهد به لحاظ تحریک پذیری میان این دو جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد.
یاوری اظهار داشت متاسفانه در کشور ما تقلیل مسأله حجاب به یک نگاه سطحی و شکلی باعث شده تا کمتر به محتوای این نماد فرهنگی و اخلاقی توجه شود.