معیارها وشاخصه های رشد اخلاقی با محوریت سیره حضرت ابراهیم علیه السلام
اخلاق، مهمترين بخش دستورات عملي و اجتماعي انسان است به گونهاي كه احكام و قوانين ديگر از آن نشأت ميگيرند و بدون آن زندگي براي انسانها سخت خواهد بود؛ به همين دليل قرآن كريم، يكي از عوامل رسيدن به سعادت و رستگاري را اخلاق نيك ميداند.
هدف از تحقيق حاضر، آن است كه در مورد ويژگيهاي انسان رشد يافته از منظر قرآن كريم با تأكيد بر حوزه اعتقادي و عبادي و اجتماعي را بررسي كنيم.
اين تحقيق، با توجه به موضوع و هدف خود از نوع تحقيقات كاربردي به شمار ميرود و روش تحقيق آن، توصيفي و تحليل و روش گردآوري اطلاعتش كتابخانهاي بوده است.
از جمله مسائلي كه در طول قرنها، جزء مهمترين مسائل اجتماعي، مورد توجه بوده است؛ مسئله رشد اخلاقي است. كتاب قرآن، كه مهمترين و كاملترين كتاب، جهت راهنمايي و هدايت بشر است، در بردارنده بحثهاي عميق اخلاقي است. در حال حاضر مسائل اخلاقي بسيار حائز اهميت بوده است تا جايي كه هر يك از نظريهپردازان اخلاقي، در اين رابطه اظهار نظر داشتهاند و همچنين به مطالعه و بررسي رشد اخلاقي از منظر اسلام و مبتني بر آيات و روايات پرداخته و ويژگيهاي انسان رشيد از منظر قرآن و اهلبيت (عليهالسلام) بررسي ميشود يكي از الگوها و اسوه حضرت ابراهيم (عليهالسلام) ميباشد و ما بايد از ايشان پيروي كنيم و آنها با معرفت خويش، ديگران را هدايت ميكنند. كه فرد پس از طي مراحل به يك اخلاق اجتماعي معتقد ميشود و به راه سعادت هدايت شوند.
كلمات كليدي:رشد، رشد اخلاقي، تكامل، اخلاق، اسوه.
- : سطح3
- : اخلاق و تربيت اسلامي
- : فارس
- : شیراز
- : فارس - شیراز - مدرسه علمیه تخصصی جامعة النور