اخلاق اقتصادی و موانع تحقق ان از منظر قران و روایات
چكيده:
امروزه اهميت بحث اخلاق اقتصادي و نقش بارز آن در بنا نهادن جامعه اي عدالت گستر، بر هيچ كس پوشيده نيست، زيرا با معيشت مردم ارتباط مستقيم دارد و مي توان آن را از اولويتهاي دنياي امروز دانست. در اين نوشتار با توجه به نياز علمي و فعلي جامعه ي امروز سعي شده موانع تحقق اخلاق اقتصادي از منظر قران و روايات تبيين شود كه به صورت مختصر اشاره مي شود.
مهمترين اصول اخلاق اقتصادي در توليد از منظر قرآن و روايات عبارتند از: كار و تلاش حلال و مشروع، وجدان كاري، به كار گيري افراد متخصص و متعهد، نظم و انضباط ، توجه به كيفيت نه كميت و...؛ همچنين مهمترين اصول اخلاق اقتصادي در توزيع شامل: رعايت عدل و انصاف، پرهيز از كم فروشي، پرهيز از احتكار و گران فروشي و پرهيز از غش در معامله مي باشد.
مصرف بر اساس نياز، قناعت و ساده زيستي در زندگي، انفاق و همياري هاي اقتصادي، تقدير معيشت و مديريت صحيح مهمترين اصول اخلاق اقتصادي در مصرف مي باشد.
موانع تحقق اخلاق اقتصادي در توليد از منظر قرآن و روايات شامل: عدم حمايت از كالاي داخلي، عدم تدبير صحيح، عدم برنامه ريزي اقتصادي، عدم فضاي امن اقتصادي و راكد گذاشتن سرمايه مي باشد.
موانع تحقق اخلاق اقتصادي در توزيع عبارتند از: ضعف ايمان وعدم توجه به معنويات، توزيع نامناسب ثروت، انحصارطلبي، مسئولين غير متعهد و نا كارآمد وعدم نظارت. همچنين اسراف و تبذير، روحيه اشرافيگري و اتراف، اقتار و حرص و طمع نيز از جمله موانع تحقق اخلاق اقتصادي در مصرف از منظر قرآن و روايات مي باشد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیرحضوری