منطق صله ارحام در ذوالارحام از ديدگاه قرآن و روايات
صله ارحام به عنوان يك وظيفه اخلاقي، در سلامت و آرامش روحي و بهداشت رواني انسان نقش برجسته اي دارد. در اين ميان براي انجام دادن صله رحم كه در متون ديني آن را واجب دانسته اند؛ مراتب و روش هايي وجود دارد كه بر طبق آن روشها و مراتب از صاحبان ارحام حمايت هاي جاني، مالي صورت مي گيرد ، البته ترك آزار از جمله بهترين روش ها براي صله ارحام مي باشد.
براي انجام صله ارحام اولويت هايي نيز در قرآن و روايات قرار داده شده است كه با توجه به مستندات، بالاترين اولويت ها از آن والدين مي باشد.
نگاه معنوي به بحث صله ارحام و منطقي كه بر صله ارحام در ذو الارحام حاكم است بر اساس آيات و روايات، انسان ها را به سوي حقيقتي بنيادين رهنمون مي سازد كه علاوه بر خير دنيوي، خير آخرت را نيز در بر دارد.
خداوند متعال در آيات مختلف توصيه اكيد خود نسبت به انجام صله رحم نسبت به ذوالارحام و اتيان كننده آن را با توجه به شاخص ها و معيارهاي خاص خود، نشان داده است و اين چراغ راهي است بر جويندگان اخلاق نيكوي فردي و اجتماعي، تا از اين طريق خير دنيا و آخرت را شامل حال خود نمايند.
از آن جا كه صله ارحام با اهميت فراواني كه در دين مبين اسلام دارد، مي تواند گنجينه اي گران بها در تحقيقات اخلاق فردي و اجتماعي و پژوهشي باشد .
اين تحقيق به روش توصيفي – تبييني و با استفاده از منابع و اسناد كتابخانه اي و آيات و روايات صريح، به بيان اهميت و نقش صله ارحام با توجه به تعدد ذوالارحام بر اساس شاخصه ها و معيارهاي به جا آوردن اين وظيفه اخلاقي و اجتماعي، پرداخته است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیرحضوری