بررسي فقهي حق هنر براي كودك
چكيده
خداوند متعال از زيبايي و نقش هنر در پديده ها و مخلوقات وذرات عالم سخن مي گويد.
هنر باعث تكامل، تحول، تحرك، ترقي ، تعالي و سازندگي اجتماع انساني است. مهم اين است كه بتوانيم هنر را در خدمت دين قرار دهيم. يكي از مسائل با اهميت در اين عرصه، فقه هنر براي اطفال است.
در اثبات حق هنر براي اطفال با كمك ادله كه شامل كرامت نفس و مصلحت انديشي است يعني حلقه اول از تربيت در رشد بر چگونگي تربيت اطفال با محوريت كرامت انساني تاكيد شده و بر اساس نص صريح قرآن، خداوند كه خود منبع و ماخذ كرامت است، به فرزندان آدم نيز كرامت ذاتي بخشيده و او را گرامي داشته و از ميان موجودات براي خود برگزيده و جانشين خود در زمين قرار داده ، انسان را به عنوان گل سرسبد آفرينش معرفي كرده و حتي جهان هستي را براي او و در خدمت او آفريده است و همچنين در روايات هم حق طفل در تعليم و تعلم، اكرام و تربيت مودبانه، تلاش و جديت در تربيتش و اينكه بايد اطفال را براي زمان آينده آماده كرد.
پس همانطوركه تربيت از ابتدايي ترين و اساسي ترين نيازهاي زندگي بشر است و دوران كودكي بهترين زمان براي پايه ريزي تكامل و تعالي انسان محسوب ميشود وترديدي نيست كه هنر با آن لطايف و ظرافت و فوائد، نقش مهمي در امر تربيت و شكل گيري شخصيت طفل دارد، بايد جايگاه هنر ديني در امر آموزش و تربيت مورد عنايت قرار گيرد تا اطفال به آن رشد خود برسند و براي آينده مفيد باشند و به عنوان موجودي هدفمند، انديشه ورز، در مسير سعادت و قرب الهي قرار گيرند.
كليدواژه ها: حق، هنر، اطفال، مفاهيم مرتبط: كرامت، مصلحت
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مؤسسه آموزش عالی حوزوی مرکز آموزش های غیرحضوری