معناشناسي واژه صلح در قرآن كريم
چكيده
در اين تحقيق كه موضوع آن معنا شناسي واژه صلح در قرآن كريم مي باشد به بررسي ابعاد
معنايي صلح پرداخته شده است و سعي شده است معناهاي را كه قرآن از واژه صلح مد نظر داشته است را تبيين كرده و براي دست يابي به صلح پايدار در جهان به درك درستي از اين مطالب دست پيدا كنيم براي اين منظور اول به ابعاد معنا شناسي و روشن شدن جوانب معنا شناسي پرداخته ايم و در و ادامه به بيان معناي لغوي صلح در فرهنگ هاي لغات عربي اشاره كرديم و براي شناخت بهتر معناي صلح نياز به شناخت واژه هاي مترادف و متضاد صلح مي باشد كه آنها را بيان كرده ايم و در نهايت با مراجعه به تفاسير به معناي مورد نظر قرآن از واژه صلح اشاره شده است.
مقدمه :
خداوند براي آفرينش انسان اهدافي را بيان كرده است تا او را براي بهنرين راه سعادت رهنمون
سازد و هر آنچه از تعاليم الهي و آموزه هاي اخلاقي كه انسان بدان نيازمند است در آيات قرآن آورده است كه دال بر اين است كه خداوند بندگان را عبث و بيهوده نيافريده است بلكه انسان را براي امر بزرگي خلق فرموده كه دلالت بر اينكه افعال الهي ،به جهت حكمت . مصلحتي است.
واژه (صلح) به عنوان يك مفهوم مهم در مطالعات سياسي و اجتماعي مورد توجه بسياري از انديشمندان در اين حوزه قرار گرفته و تعاريف بسياري از آن بيان شده است . در بيشتر تعاريف صلح مفهومي در برابر جنگ بيان شده و با اتخاذ رويكردي منفي، به (نبود جنگ) تعريف گرديده است. در رويكردهاي جديد با نگاهي مثبت و روشن و به منظور ايجاد صلحي پايدار، اين مفهوم صرفاً ناظر به جنگ تعريف نشده، بلكه همه عوامل بر هم زننده صلح مورد توجه قرار مي گيرند و با توجه منظري دروني و ذهني به صلح در صدد ايجاد صلح پايدار مي باشند . مقايسه تعريف قرآن كريم از صلح ،گوياي شباهت ها و تفاوت هايي در اين موضوع است. گوياترين واژه در قرآن كريم كه معادل صلح متعارف قرار مي گيرد، واژه (سلم) است. سلم بيانگر صلح ايماني و بيروني است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : تهران
- : تهران - تهران - مرکز تخصصی حضرت فاطمه «علیها السلام»