روش شناسي شرح مفردات قرآن كريم در تفسير الميزان
دانش مفردات اساسي¬ترين مبناي پژوهش¬هاي علوم قرآني به شمار مي¬آيد. فهم معنا و مراد آيات در گرو شناخت معناي دقيق واژگان قرآن است. توجه و اهتمام علامه طباطبايي درشناسايي مفردات قرآن و كوشش در جهت يافتن معناي واقعي كلمه در بين مفسران كم نظير است. مقصود از واژه پژوهي در تفسير الميزان، بررسي مباني، منابع، سبك و روشي است كه ايشان براي رسيدن به مقصود خداوند متعال از واژگان قرآن بكار گرفته است. بهره بردن از سياق آيات و كلمات در دامنه وسيع، ترادف، اضداد، اشتراك و وجوه و نظاير از جمله مهمترين مباني ايشان در كشف معناي واژه در تفسير الميزان است.
ايشان براي دستيابي به معناي حقيقي مفردات از منابع متعدد بهره برده است. اما هرگز با سهل انگاري از كنار آنها نگذشته است. بلكه مطالب را مورد بررسي و نقد قرار داده است و با توجه به ديگر آيات و قرينه¬هاي موجود در آيه، آراء را پذيرفته و يا رد نموده است.
تفسر الميزان برجسته ترين تفسير از صدر اسلام تا كنون است كه با تأمل در مبحث واژه¬پژوهي آن مي¬توان به به ضابطه¬مند از مفردات قرآن دست يافت و با توجه به مباني و قواعد آن تا حد زيادي از اشتباه در ترجمه و تفسير مصون ماند.
اين تحقيق با رويكرد توصيفي تحليلي نگاشته شده است و در جمع آوري اطلاعات به منابع تفسيري و نوشته¬هاي معاصران مراجعه شده است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : یزد
- : یزد
- : یزد - یزد - مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسین«ع»