فلسفه مجازات از ديدگاه قرآن و حديث با تأكيد بر شبهات
مجازات يكي از مسائل مهم در دنياي قديم و امروزي بوده است و ميباشد. فلسفه مجازات به چرايي و اهداف مجازات ميپردازد. مجازات در اسلام براي اهدافي چون؛ اصلاح افراد و جامعه و بازداشتن مردم از ارتكاب جرم و... ميباشد.
اين تحقيق به فلسفه مجازات از ديدگاه قرآن و حديث ميپردازد. ابتدا در فصل اوّل قسمت كليات؛ به تبيين موضوع و اهداف و ضرورت تحقيق و... ميپردازد؛ و در قسمت مفهوم شناسي؛ به بررسي مفاهيم جرم، مجازات، فلسفه مجازات و تناسب جرم و مجازات پرداخته است. در فصل دوّم؛ فلسفه مجازات از ديدگاه قرآن و حديث موردبررسي قرار گرفته است. با اجراي مجازات عدالت برقرارشده و عبرت، اصلاح مجرم، حفظ جامعه از فساد و حفظ شخص مجرم ازجمله اهدافي است كه فلسفه مجازات ناميده ميشود.
دشمنان اسلام از طرق مختلف سعي ميكنند با بزرگ جلوه نمودن بعضي از قسمتهاي مجازات و يا بيان موارد استثنايي در اذهان جاهلان دين شبهه وارد كنند تا از اين طريق ضربه به اسلام و مسلمين وارد نمايند كه در اين تحقيق سعي شده به بعضي از اين شبهات پاسخ قاطعي دهد. شبهاتي مانند؛ تنافي مجازات با رحمانيّت خداوند، تنافي مجازات با اصل عدالت خداوند، تنافي مجازات با اصل كرامت انساني، تنافي مجازات با اصول اخلاقي عفو و گذشت و محدود كردن مجازات به عدم قتل و عدم قطع اعضاي بدن مجرم در فصل سوّم پاسخ داده شده است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه