بررسي نقش پدر در رشد و تعالي فرزندان
خانواده يكي از مهم ترين نهادهاي اجتماعي مي باشد كه امن ترين و مطمئن ترين زمينه را براي رشد و تعالي فرزندان ايجاد مي كند. نقش پدر و مادر در تربيت فرزندان بركسي پوشيده نيست؛ اما در اين بين نقش كليدي تربيت و رشد فرزندان برعهده پدر نهاده شده است.
برخلاف برخي نظريه هاي كارشناسان تربيتي، اسلام مهم ترين نقش را در تربيت فرزند برعهده پدر مي گذارد و وي را مسئول تامين معاش و معاد فرزندان تلقي مي كند. اين پژوهش با هدف تبيين ديدگاه اسلام در مورد نقش(وظايف) پدر، در رشدو تعالي فرزند صورت گرفته است. روش جمع آوري اطلاعات به صورت فيش برداري با مراجعه به متون روايي و حديثي مي باشد.
باتوجه به ديدگاه اسلام رشد كودك از انعقاد نطفه شروع مي شود و تا پايان عمر و حتي بعد از مرگ وي نيز ادامه مي يابد. رشد وتعالي فرزندان نتيجه تربيت صحيح وي مي باشد. پدر در مراحل مختلف رشد، نقش ويژه اي را برعهده دارد.كه از يك زاويه به دودسته تقسيم مي شود: نقش هاي دائمي پدر در رشدو تعالي فرزندان كه كه در طول زمان تغيير نمي كنند و پدر همواره در حال ايفاي آن نقشهاست؛ مانند: آموزش و تربيت، مراقبت و نظارت و.... و نقش هاي مقطعي پدركه متناسب با رشد و تحول كودك، تغيير مي كند و پدر، در هريك از مراحل تحولي فرزندش مي بايست با آگاهي كامل از وظايف خود،فرزندش را از آن مرحله به خوبي و با موفقيت عبور دهد. مانند : انتخاب همسر مومن به عنوان مهم ترين زمينه ساز براي رشد وتعالي فرزند،رعايت نكات ويژه هنگام انعقاد نطفه، مراقبت عاطفي همسر دردوران بارداري و شيردهي، تغذيه حلال، انتخاب نام نيك، محبت و بازي... .
- : سطح3
- : مطالعات اسلامي زنان
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز تربیت مدرس صدیقه کبری«س» - سطح سه