معنا وعلل جاودانگي اعمال انسان از ديدگاه مفسران فريقين
انديشهي جاودانگي همواره يكي از دغدغهها وپرسشهاي اساسي آدمي بوده است. طبيعتِ زندگي اين جهان مادّي، فناء و نابودي است. انسانى كه همه چيز را در زندگى دنيا خلاصه مىكند و به آخرت ايمان ندارد، در زندگى احساس پوچى و بى هدفى مى كند. در حالى كه انسان معتقد به آخرت، دنيا را گذرگاه و وسيله اى براى رسيدن به هدف، و آخرت را هدف و مقصد جاودانى خود مى شناسد. يكي از معيارهاي سنجش افراد، اعمال آنهاست. هر عملي تاثير خاصي بر نفس و روح انسان ايجاد مي كند و اين آثار و پيامدها نيز ماندگار و جاودانه است. به دليل همين تاثيرگذاري مستقيم
اعمال بر نفس انسان و بقاء و جاودانگي آن، حقيقت جان و روح هر انساني متناسب با اعمال و اعتقادات او شكل مي گيرد.لذا پژوهش حاضر در صدد است كه معنا وعلل جاودانگي اعمال انسان را در دنيا وآخرت تبيين نمايد. در پايان نيز برخي از مصاديق اعمال جاودان انسان تعريف وبررسي ميشود. بنا بر بررسيهاي به عمل آمده جاودانگي اعمال انسان در دنيا به معناي بقاي اثر آن به مدت طولاني ودر آخرت به معناي بقاي ابدي است و از آن به تجسم اعمال تعبيرميشود.ايمان، نيت، اخلاص، كفر، شرك ونفاق از جمله علل جاودانگي اعمال انسان است.
همچنين انفاق،احسان، وقف، ايثار،شهادت وبدعت برخي از مصاديق اعمال جاودان است كه در اين پژوهش به اختصار مورد بررسي قرار ميگيرد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه