نقش خدامحوری بر سلامت روان در قران و روایات
در قرآن و سنّت پيامبر(صلىاللهعليهوسلم )روشي جامع را براي تأمين سلامت روان و علاج بيماريهاي رواني به ارمغان آورده است در اين پژوهش به بررسي نقش خدامحوري بر سلامت روحي و رواني انسان با تاكيد برآيات و روايات اسلامي پرداخته مي شود. به همين منظور پس ازبررسي مفهوم بهداشت رواني و خدامحوري به بررسي خدامحوري درحيطه هاي شناختي و رفتاري مورد توجه قرار مي گيرد و سپس به نقش خدامحوري در بعد معرفتي و رفتاري بر سلامت روان مورد بررسي قرار مي گيرد. و از آن جا كه اين پژوهش مبتني برروش تحليلي توصيفي و عمدتا با تكيه برمنابع اسلامي به ويژه آيات قران كريم و روايات اسلامي است.
از اساسي ترين ضروريات حيات، خدامحوري بوده و در همه شئون زندگي انسان، چه جنبه هاي فردي و چه جنبه هاي اجتماعي، تاثير فراواني دارد. انسان با شناخت خداوند وصول به قرب و كمال الهي پيدا مي كند. و خدامحوري در ارتقاي فكري و دگرگوني انسان سهيم مي باشد به گونه اي كه باعث نفوذ استحكام و رشد فضايل اخلاقي مي شود و شخصيت انساني پرورش مي يابد.
اين گفتار در نهايت به اين نتيجه دست يافته است كه براساس آيات قران و سنت مهمترين نتيجه خدامحوري در تحقق سلامت روحي و رواني بشريت است به اين دليل كه خداوند به تمامي نيازهاي معنوي انسان احاطه دارد. و اينكه اگرانساني در مسير خدا باشد و از راهروان راه او باشد پس سلامت رواني برايش تضمين شده مي باشد.
بنابراين انسان با معرفت نسبت به اسلام واطاعت از تمام جنبه هاي آن در اعتقادات ، رفتار ،احساسات و عواطف باعث پاكسازي روان انسان مي شود و در سالم سازي روح و روان تاثير شگفت انگيزي ايجاد مي كند. انسان همواره بايد به گونه اي باشد كه معرفت به راه سالم پيدا مي كند و با اطاعت در اين راه به اعتدال در شخصيت برسد.
كليدواژهها: خدامحوري، سلامت روان
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : اصفهان
- : خميني شهر
- : فاطمهالزهرا«س»