تاثير اعتقاد به عدل الهي در سبك زندگي اسلامي
موضوع عدل الهي در معارف اسلامي به عنوان اصول مذهب و يكي از اعتقادات فكري شيعيان است كه در فرهنگ تشيع جايگاه والايي دارد.
عدالت از حيث مفهوم شناختي به معناي تعادل و توازن و تساوي در شرايط مي باشد. در واقع برابري به اين معنا كه افراد صرف نظر از مليت، جنس، نژاد، مذهب، در ازاي كار انجام شده از حق برابري به منظور استفاده از نعمت هاي مادي و معنوي در جامعه برخوردار باشند.
سبك زندگي يكي از اصلي¬ترين مطالباتي است كه رهبر معظم انقلاب آن را بخش اساسي و حقيقي پيشرفت و تمدن ساز نوين اسلامي معرفي نموده است. نتايج به دست آمده از بررسي و مطالعه منابع و كتب موجود در اين زمينه، بيانگر آن است كه اعتقاد به عدل الهي يكي از باورهايي است كه مي تواند در سبك زندگي اسلامي تأثير داشته باشد و به احياي سبك زندگي اسلامي كمك كند، همچنين ركن اساسي هر جامعه توسط خانواده ها و با فرهنگ¬هايي كه در آن جوامع وجود دارد؛ بروز و ظهور خود را نمايان خواهد كرد.
مذهب، تأثير عمده¬اي در اعتقاد و عدم اعتقاد به عدل الهي داشته و پيامبران با تبيين و تفسير مفاهيم ديني نقش مهمي را در اين زمينه ايفا كردند كه انسان چنان چه معرفت لازم را داشته باشد و بر اساس آن عمل كند به مقصد نهايي نايل مي¬گردد. بنابراين اعتقاد به عدل الهي و درك صحيح مفهوم آن سبب نزديك شدن انسان و جامعه به كمال غايي مي گردد. روشن است كه موضوع عدل الهي هم از جهت خداشناسي و هم از جهت انسان شناسي در اعتقادات و اخلاق و اعمال فردي و اجتماعي انسان مؤثر مي باشد.
تأثير عدل الهي در اين عرصه به عنوان ركن اساسي و محوري محسوب مي گردد. اثر¬گذاري اعتقاد به عدل الهي در سبك زندگي اسلامي از مباحث كليدي است كه توجه به آن در زندگي و سبك حيات اسلامي انسان و هدايت به سوي كمال و سعادت ارزشمند است وانسانها مي توانند در سايه سار اعتقادات و اعمال صالح به آرامش وسعادت وكمال نايل گردند و از زندگي اسلامي و حيات طيبه برخوردار شوند ..
- : سطح3
- : كلام اسلامي
- : سيستان و بلوچستان
- : زاهدان
- : حضرت نرجس«س»