نقد مباني فقهي فرقه هاي تكفيري
تكفير پديده شومي است كه براثر آن فتنهها و آشوبهايي در جهان اسلام به وجود آورده است، اين عمل شنيع و پديده غير اسلامي حوادث و تحوّلات غيرقابلانكاري را در جهان اسلام به وجود آورده است.
در پژوهش پيش رو سعي شده است، ازآنچه تحت عنوان نقد مباني فقهي گروههاي تكفيري و اتهامات و شبهات واردشده، از طرف آنان است را با نگاه علمي و تطبيقي به بحث و بررسي پرداخته شود و در اين زمينه با توجه به ديدگاههاي عالمان شيعه و اهل سنت، مباحث موجود موردنقد و بررسي قرارگرفته است.
اين نوشتار شامل سه فصل است كه در فصل اول آن در گفتار نخست به كليات پاياننامه و در گفتار دوم مبحث مفهوم شناسي و در گفتار سوم به بحث پيامدهاي تكفير گرايي پرداختهشده است؛ و در گفتار آخر گونه شناسي اين فرق بيانشده است.
در فصل دوم اين اثر در گفتار اول آن بهنقد يكي از مباني فقهي تكفير گرايان از ديدگاه علماي خاصه و در گفتار دوم به بررسي و نقد يكي از فتاواي علماي تكفيري عليه شيعيان و در گفتار سوم راهكارهاي مقابله با انديشههاي آنان و بعدازآن به ويژگيهاي اين گروهها پرداختهشده است. در گفتار آخر نقد جنايات آنان در جهان بيانشده است.
در فصل سوم نيز بهنقد مباني فقهي آنان از ديدگاه علماي عامه پرداختهشده است. در گفتار يكم آن نقد اتهامات آنان و درگفتاردوم آن به بررسي علل قتل و نسبت كفر و شرك به مسلمانان و در گفتار سوم ديدگاههاي آنان در مبارزه با مسلمانان و در گفتار چهارم ديدگاههاي عامه در مورد تكفير مسلمانان و در گفتار پنجم ديدگاه (كبار العلماء) درباره حكم به تكفير و تخريب اماكن مقدس بيانشده است.
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : خوزستان
- : شوشتر
- : امامهادي«ع»