تفاوت هاي فقهي زن و مرد در ابواب عبادي
زن ومرد ازآن جهت كه درهويت انساني هم سانند،در نفس عبوديت و تكليف مشتركند . زيراغايت زندگي و حيات انسانيبر محور «وما خلقت الجن والانس الاّ ليعبدون » رقم خورده و در عرصه زندگي زميني از آن جهت كه جنسيت در اصل زوجيت لحاظ گرديده توسعه و توليد نفوس از اينجا آغاز مي گردد .
لذا لازمه زندگي زميني داراي هويت جنسيتي برخاسته از جنس است . اين تفاوت كه از حكيمانه ترين آيات خلقت است و در عرصه تكليف و حمل حكمت موجبات افتراقاتي ميان زن و مرد را فراهم آورده كه در اين تحقيق عدالت جنسيتي در تكليف و رحمت و تسهيل توين گشته است . به اين منظور پس از بررسي هاي واژه شناسي در فروع و عبادات مربوط به آن به جزئيات هر يك پرداخته و احكام مشترك و متفاوت را بيان نموده شرايط و صحت هر كدام را مورد بررسي قرار داده و نظرات و فتاواي علما و مراجع را اظهار داشته ايم.
اين تحقيق كه در حوزه فقه مي باشدو به آراء علماي متقدم و متأخر نيز پرداخته كه با بيان نظرات ، نقش زمان را در اجتهاد روشن نموده است .
در نتيجه با بررسي هاي به عمل آمده ، در مفهوم عبادات هيچ تفاوتي وجود نداشته امّا ازنظر شكل انجام عبادات نيز در بسياري از مسائل مشترك بوده و هيچ وجه افتراقي وجود ندارد. و وجوه افتراق وقتي به ميان مي آيد كه توجه به شرايط روحي و جسمي زن و مصالح زندگي جمعي آنان در عرصه خانواده و جامعه تفاوت صورت پذيرفته است كه اين تفاوت تبعيض نيست بلكه در واقع بر اساس حكمت و مصلحت و سهولت است .
در اين تحقيق سعي شده تا از منابع معتبر و دست اول استفاده شود و براي اعتبار بخشي به احكام آن به تعداد مستندات آن افزوده ايم.
كليدواژه: قانون گذاري ، زن و مرد ، فقه عبادي ، تفاوتها در تكليف ، فقه اماميه
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : تهران
- : ري
- : حضرتعبدالعظيم«ع»