تحلیل و بررسی آیه انا عرضنا الامانه علی السموات والارض..............
چكيده :
امانت در فرهنگ لغت داراي معاني مختلفي است، امانت هم چون «امن »و «ايمان» مصدر از ماده « أ م ن » اس، امانت ضدخيانت و به معني راستي، وديعه و هرچيز ديگري كه براي نگه داشتن به كسي بسپرند.«فرهنگ قرآن » ج 4، ص 128.
يكي از موضوعات مهم ديني كه ريشه درآيات و روايات دارد، امانت داري است . امانت داري كه در قرآن و روايات مورد مدح و ستايش قرار گرفته است، در زندگي فردي واجتماعي بشر آثار خوبي دارد .
يكي از صفات برجسته ي انسان عموماً و مؤمن خصوصاً امين بودن است كه جايگاه بسيار رفيع و ارزشمند در دين اسلام دارد و وجه مميز بين مؤمن و غير اوست و انسان با پذيرش امانت الهي و اداي آن داراي موفقيت و منزلت ممتازي مي شود.
موضوع امانت داري از معنا و مفهوم فراگيري برخوردار است كه نه ويژه فرد و گروه خاصي از امانت داران است و نه به نوع خاصي از امانت ها محدود مي شود، بلكه شامل امانت هاي خداوند و پيامبران و پيشوايان معصوم (ع) و مردم مي شود.
در اين پاياننامه با استفاده از برخي كتب تفسيري شيعه و اهل سنت مانند درالمنثور، روح المعاني، الميزان، نمونه، و روض الجنان وجز آنها و همچنين كتب حديث نظير كافي و وائل الشيعه آيه « انّاَ عَرَضنَا الاَمانَ?َ عَلَي السَّمواتِ وَ الاَرضِ ...» مورد برسي و تحليل قرار گرفتهداده و حاصل آن را در پنج بخش با اين موضوعات آورده ام : فصل اول مفهوم شناسي امانت الهي از نظر لغوي، اصطلاحي و از منظر مفسران شيعه و سني و عرفا ؛ بخش دوم،بررسي عرضه ي امانت بر موجودات و نحوه ي برخوردآنها ؛ بخش سوم: رسالت انسان
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : گلستان
- : گرگان
- : الزهرا«س»