مباني فقهي روشهاي كنترل و تكثير مواليد
مسئله تكثير و كنترل مواليد سابقه اي طولاني دارد و همچنين مسئله ي روز و مورد بحث در محافل علمي و اجتماعي بوده و انديشمندان اسلامي در اين مورد مطالبي را بيان فرموده اند.
اين مسئله ي تكثير و كنترل مواليد از جوانب مختلف و در ابعاد گوناگون همچون بعد اقتصادي، جمعيت شناسي، پزشكي، بهداشتي و... كه ابعاد علمي و كاربردي مسئله را تشكيل مي دهند قابل بررسي است درمطلب حاضر تكثير و كنترل مواليد در فقه شيعه مورد بررسي قرار گرفته و بررسي مي گردد كه فقه شيعه در مورد تكثير و كنترل مواليد چه نظري و چه دلايلي دارد؟ نتيجه بررسي اين است كه تكثير از نظر فقه شيعه مستحب است و پيامبر اكرم و امامان معصوم بر تشكيل نسل تاكيد فراوان دارند به طوري كه در روايات، پيامبر اكرم ، ازدياد امت را افتخار خود در قيامت دانسته اند.
اما در بحث كنترل مواليد به ادله ي مطرح شده پرداخته ايم و به طوري كه به دليلي چون عزل پرداخته و سيره ي معصومين نيز گواه بر جواز عزل است لذا كنترل مواليد جايز شمرده شده.
البته در اين تحقيق سعي شده دو مطلب يعني تكثير و كنترل مواليد در كنار هم بررسي گردد تا با عناوين ثانويه ي موجود در عصر حاضر تطبيق شود و وظيفه تبيين گردد.
روش تحقيق، روش توصيفي ـ تحليلي مي باشد.
اين تحقيق با محوريت كنترل و تكثير مواليد به يافتن حكم پرداخته وشامل سه بخش ميباشد. بخش اول، فصل اول كليات و مفاهيم را مطرح ميكند در فصل دوم، به معناي لغوي و اصطلاحي واژههاي كليدي ميپردازد.
در بخش دوم، بررسي فقهي تكثير و كنترل مواليد مطرح ميشود كه خود شامل دو فصل است. و در بخش سوم نظر شيعه با توجه به شرايط عام و خاص از نظر ميگذرد .
كليدواژه:كنترل،تكثير،مواليد،فقه
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : قم
- : قم
- : مركز آموزشهاي غيرحضوري