تحليل معنا شناختی امامت از ديدگاه استاد مطهری و فخر رازی
چكيده
بحث امامت با سرنوشت بشر و شؤون روحي و اجتماعي وي پيوند خورده و مساله مهم و قابل بررسي مي باشد، كه نوشته ها و تاليفات مردان بلند همت روزگاران گذشته و حال گواه محكمي بر اين مدعاست و هرچه زمان مي گذرد و بشر سير صعودي خود را مي پيمايد اهميت آن بيشتر معلوم مي شود. بنابراين، تحقيق و پژوهش در اين مطلب ضروري مي نمايد و براي بررسي زواياي مختلف آن بايد بحث را از ريشه و ماهيت اين مساله آغاز كرد.
مجموعه حاضر در همين راستا به مباحث امامت عامه از منظر دو مفسر مطرح بين اهل سنت و شيعه پرداخته و سعي شده اين مساله كه اساسا اختلاف شيعه و سني در مسائل فراتر از اختلاف در مصاديق مي باشد و به تباين در مفهوم امامت بر مي گردد استاد شهيدمرتضي مطهري وامام فخر رازي آن را مطرح نموده اند را روشن و مبرهن كند
. مباحث اين مجموعه در چهار فصل عمده و يك پيشگفتارو يك مقدمه گنجانده شده است كه در بخش نخست از مباحثي همچون تعريف امام و امامت، گزارش تاريخي از تعريف هاي ارائه شده و تشابه و تفاوت آنها و اختلاف شيعه و سني در برداشت از ماهيت امامت ذيل مقدمه بحث مي شودو سپس از منظر دومفسر ياد شده به آياتي كه در آنها از عنوان امام استفاده شده به حقيقت اين منصب و احتمالاتي كه نسبت به تفسير واژه امام در قرآن آمده پرداخته است.
در بخش دوم فلسفه و ضرورت امامت و آياتي و روايات مطروحه بيان مي شود. در بخش سوم بحث از وظايف و اختيارات كلي امام از منظر آيات قرآن و بررسي انظار اين دو مفسر خواهد پرداخت. در خاتمه نيز ويژگي هاي امام مانند عصمت امام – طهارت علم و ولايت امام از ديد اين دو مفسر مورد نظر پرداخته خواهد شد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : همدان
- : همدان
- : فدك