عنوان : چگونگی ترویج و تقویت فرهنگ اسلامی ایرانی در میان جوانا ن
این نشست مورخ 22/8/97 با حضور جناب آقای مرتضوی و جناب آقای میر مهدی رأس ساعت 10:30 روز سهشنبه در سالن بانو امین مدرسه علمیه فاطمه الزهرا ( سلام الله علیها )اراک برگزار شد .
خلاصه جلسه :
برای فرهنگ تعاریف زیادی وجود دارد بهعنوان مثال :
فرهنگ دربرگیرندهی اعتقادات، ارزشها و اخلاق و همچنین آداب و رسوم و عرف یک جامعه معین تعریف میشود. در گونهای دیگر از تعاریف، آدابورسوم شالوده اصلی فرهنگ تلقی میشود.
و در برخی دیگر از تعاریف، فرهنگ بهعنوان «عاملی که به زندگی انسان معنا و جهت میدهد» شناخته میشود.
و دین عبارت است از مجموعهای از باورهای قلبی و رفتارهای عملی متناسب با آن باورها است .
و فرهنگ اسلامی عبارت است از: « مجموعه عقاید، باورها، ارزشها، آدابورسوم، الگوها، روش و شیوههای عمل گرفته شده از قرآن کریم و سنت معصومین (ع است .»
ویژگیهای فرهنگ اسلامی :
فرهنگ اسلامی انسان را بهسوی آگاهی و آزادی مسئولانه سوق میدهد و او را از اطاعت و تمکین کورکورانه قواعد اجتماعی و فرهنگهای رشد نایافته بازمیدارد ، قابلیت جهانیشدن دارد ، انتقال فرهنگ اسلامی سریع و نافذ است. ازآنجاکه فرهنگ اسلامی از سوی فطرت انسانها مورد تأیید واقع میشود و دین اسلام، بعضی از رفتارها و رسوم را پذیرفته و تأیید میکند، پذیرش فرهنگ اسلامی از سوی افراد و جوامع بهآسانی صورت میگیرد و بهسرعت در اعماق قلبها جای میگیرد.
و فرهنگ اسلامی در چهارچوب اصول و مبانی ثابت خود، به مبادله و ارتباط بافرهنگهای دیگر میپردازد.
ویژگیهای فرهنگ ایرانی :
از آنجائي كه فرهنگ يك معناي عام ولی دارد ازاینرو فرهنگ ايراني نيز شامل آدابورسوم و اخلاقيات و هنر و دين و... میشود .
ازجمله ویژگیهای فرهنگ ایرانی : عجين بودن با دين و مذهب - جستوجوی انسان كامل و راه يافتن به ايده و آرمان متعالي - پيوستگي آن با معنويات - برخورد اخلاقي با جامعه و انسان
لازم به ذکر است:
با آشنا بودن بافرهنگ ایرانی و اسلامی و بابا عمل صحیح به این آموزهها و تحقیق و پژوهش مستمر در این زمینه امید است شکاف دینی که در جامعه و در میان جوانان کشور وجود دارد را برطرف کرده و بتوانیم در ترویج و گسترش دین قدمهای خوبی برداریم .
در پایان از کتابداران و کتابخوان برگزیده و فعالان پژوهشی در مسابقات تقدیر و تشکر به عمل آمد .