در این کارگاه خانم احمدی؛ ابتدا روشنگری را تبیین کرده و افزودند: انسان در حال روشنگری مانند کودکی است که از گناه بیرون آمده است. منظور از گناه این است که اکثر انسانها جسارت و شهامت فکری ندارند، یک روانشناس آلمانی اینگونه می گوید "هرچند مردم ادعا دارند که ازاد باشند ولی بیشتر آنها از آزادی گریزان هستند؛ چون در این حالت باید تصمیم بگیرند و این تصمیم مسؤلیت آور است.
ایشان افزودند: شعار روشنفکری؛ جسارت فکری همراه با توانمندی عقلی است. همانطور که در قرآن هم آمده: "افلایتدبرون، افلاینظرون، افلا یعلمون". با توجه به همه اینها یعنی تفکر نقادانه یعنی جسارت فکر داشتن.
ایشان در ادامه اهمیت تفکر نقادانه را مطرح کردند و افزودند: تفکر نقادانه در دنیای جدید؛ عبارتند از آمادگی همیشگی برای تأمل کردن و مواجه شدن با اندیشه های جدید، و دوری جستن از هرگونه فریب خود یا دیگران در اندیشه است
خانم احمدی منابع معرفتی را شهود، تجربه شخصی، گواهی اشخاص، استناد به نظر مراجع بیان کرده و افزودند: منظور از معرفت دراینجا، گزاره ای است که با من باور دارم که ... شروع می شود و منظور معرفت مهارتی نیست.
ایشان در ادامه خصوصیات متفکران نقاد را عنوان داشته و افزودند: تفکر نقادانه مهارتی است که نیاز به ابزار دارد و ابزار آن منطق است 1- از جهت بُعد معرفتی 2- از جهت بُعد مهارتی