این نشست با صحبت های جناب آقای امیر علی نیک بخش مدیر کل امور کتابخانه های عمومی استان زنجان آغاز شد. ایشان صحبت های خود را با تبیین ضرورت کتابخوانی آغاز کردند و گفتند: اگر خواهان جامعه متفکر و پویا هستیم باید فرهنگ کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم و این وظیفه همگانی است.
امیرعلی نیکبخش در نشست تخصصی معرفی کتاب حوزه با حضور نویسندگان کتاب استان، اظهار کرد: کتاب در جامعه نقش مهمی را ایفا میکند، ما اگر خواهان جامعه متفکر و پویا هستیم باید به نقش کتاب و کتابخوانی واقف باشیم، در غیر این صورت جامعه مصرفگرا جز ضرر و زیان هیچ ثمرهای ندارد.
این مسئول یادآور شد: امروز متاسفانه میزان مطالعه کم است و در این میان فضای مجازی اثر نامناسبی بر این روند گذاشته است؛ چراکه با مطالعه میتوان بسیاری از خلاءهای جامعه را با آگاهیبخشی مرتفع کرد.
وی افزود: امروز جنگ اطلاعات است، باید امروز توان اطلاعاتی خود را با بها دادن به مطالعه افزایش دهیم، امروز پشتوانه یک ملت علم است که باید از مدارس، دانشگاههای و حوزهها شروع شود.
نیکبخش خاطرنشان کرد: ما باید فرهنگ کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم و این اقدام باید نخست از سوی والدین در خانواده و سپس در مراکز آموزشی ترویج تبدیل به یک عادت شود.
در ادامه نشست، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محمدی، مدیر حوزههای علمیه خواهران استان زنجان به ایراد سخنانی پرداختند، ایشان اظهار کردند: در جهان هستی از هر موجودی هر عملی که از سوی انسانها سر میزد با ابزارهای خاصی ارزبابی و قضاوت میشود، انسانها سرمایههایی دارند که با عملشان سنجیده میشود.
حجتالاسلام والمسلمین بلال محمدی افزود: هرآنچه که از انسان سر میزد بر اساس برخورداری از حسن فعلی و فاعلی سنجیده میشود، هر عمل انسان در نزد خدا محاسبه و نمره داده میشود.
این مسئول تصریح کرد: کتاب در پیدایش عوامل تمدنساز نقش بیبدیلی دارد، سنگ زیرین همه تمدنها علم و کتاب است، اصلیترین منبع در شکوفایی کمال عقل و بالندگی انسان کتاب است.
وی افزود: کتاب سرمایه اصلی انسانها در پیدایش، تکامل و کمال زندگی محسوب میشود، آفرینش هستی مقدمهای برای شکلگیری و هدایت انسان و رسیدن به کمال، بخش بزرگی از طریق کتاب تکوین و تشریح صورت میگیرد.
درادامه این نشست، کبری طاهری نژاد، معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا(س) به تبیین فعالیت و طرح های هفته کتاب پرداختند.
طاهرینژاد تصریح کرد: طرح چالش «چه کتابی میخوانید؟» یکی از طرحهای مهم در بحث کتابخوانی محسوب میشود که این طرح همزمان با هفته کتابخوانی شروع و تا پایان هفته پژوهش ادامه خواهد داشت.
ابن مسئول یادآور شد: هدف از برگزاری این طرح، بررسی و آسیبشناسی میزان سرانه مطالعه در جامعه است که در ادامه این طرح نیز چند راهکار از سوی کارشناسان ارائه خواهد شد.
طاهرینژاد خاطرنشان کرد: طرح دیگر با عنوان «چالش ده کتاب» است اجرای این طرح بدین صورت است که هر فرد 10 عنوان کتاب موثری را که در زندگی خود مطالعه کرده، به یک نفر معرفی میکند. این معرفی به صورت سلسلهای ادامه مییابد و در مدت زمان کوتاهی شاهد بخش بزرگی از کتابخوانان خواهیم بود که این طرح میتواند نقش مهمی را در افزایش سرانه مطالعه در ببن طلاب و عموم جامعه ایفا کند.
درادامه نشست نویسندگان محترم خانم ها: میرعیسی خانی ، شاهمرادی و شکوری به معرفی کتابهای خود پرداختند.
درحاشیه این نشست، کتابهای نویسندگان با 50 درصد تخفیف در معرض فروش قرار گرفت.