پاشایی مدرس حوزه در این کارگاه ضمن بیان توضیحاتی اظهار داشت:
درک عمیق از روشهای پژوهشی پیشرفته به پژوهشگران این امکان را میدهد که بتوانند به شیوهای نظاممند و مؤثرتر به گردآوری و تحلیل اطلاعات بپردازند و نتایجی قابل اعتماد و علمی تولید کنند و همچنین، آشنایی با ابزارها و تکنیکهای نوین میتواند زمان و هزینههای تحقیقاتی را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه مجموعهای از تکنیکها و مهارتها به پژوهشگران کمک میکند تا تحقیقات خود را به صورت دقیقتر و کارآمدتر انجام دهند افزود:
از جمله این تکنیکها؛ تعیین سوالات کلیدی و اهداف روشن ، مرور پیشینه تحقیقاتی، مدیریت زمان و منابع، استفاده از تکنولوژی نوین، توجه به نوآوری و خلاقیت، استفاده از منابع معتبر و به روز، همکاری و تبادل نظر با دیگر پژوهشگران، توجه به جزئیات و دقت در نگارش و شرکت در کارگاه ها و دورههای تخصصی است.
مدرس حوزه با اشاره به اینکه انتخاب موضوع و تحدید موضوع در اصل از پرسش های ذهنی سرچشمه می گیرد بیان کرد:
تحدید موضوع از چند طریق صورت می گیرد : از نظر تبارشناسی؛ در علم خاص بررسی کنیم، مکان به اعتبار محل؛ سیر تفسیر موضوعی در جهان شیعه.
زمان؛ سیر تفسیر موضوعی در عصر حاضر، ویژگیهای حکومت دینی در عصر نبوی، مقاطع و لایه های فصل ها و..است.
وی در ادامه به ویژگیهای یک مسئله از جمله: علاقمندی فرد، داشتن ارزش تحقیق ، قابلیت تحقیق، تازگی داشتن، اولویت داشتن، امکان دستیابی به منابع ،انطباق با توانمندیهای محقق، تعیین ابعاد خاص موضوع، صراحت و شفافیت اشاره کرد.