در راستای تشویق وتقویت انگیزه طلاب به امرپژوهش ؛ نشستی بین معاون پژوهش واساتیددرمدرسه علمیه فاطمه الزهرا ء(س) برگزارشد. درابتدا معاونت پژوهش بیان داشت : یکی ازشاخصه های مهم برای ارزیابی میزان موفقیت ، شمارپژوهشگرانی است که درخدمت جامعه قرار می گیرند واز سوی دیگر رشد علمی هر جامعه ای مرهون پژوهش های جدید ونو است .به طور کلی پیشرفت جوامع انسانی مدیون پژوهش وتحقیق است. درادامه اساتید پیشنهادات وراهکارهایی دررابطه با بی رغبت بودن به امرپژوهش وهمچنین تقویت انگیزه پژوهشی اظهارداشتند : درابتدا به عوامل بی رغبتی به امرپژوهش اشاره شدکه عبارتنداز: |
- عدم تعریف جایگاه تحقیق و پژوهش .
- عدم فرهنگ سازی؛گسترش و اهمیت دادن به پژوهش نیاز به فرهنگ سازی دارد و در جامعه این فرهنگ به وجود نیامده که تحقیق و محقق جایگاه بلند داشته باشد و موقعیت یک نظام مبتنی بر امر پژوهش است .
- یکی از عوامل عمده بیرغبتی به فرایند پژوهش، فراهم نبودن شرایط و امکانات است پژوهش مانند سایر فعالیتهای دیگر با بهرهگیری از امکانات به وجود میآید در غیر این صورت روحیه تحقیق و پژوهش از پژوهشگر گرفته می شود. - تحقیق نیاز به یادگیری روش و اصول دارد ؛آشنایی با اصول و روش تحقیق موجب میشود که پژوهشگر در فعالیتها کمتر دچار مشکل شده و تحقیق زودتر نتیجه دهد .عدم بهره گیری از اصول و روش موجب میشود پژوهشگر احساس خستگی نموده و به پژوهش بی رغبت شود. سپس راهکارهایی جهت تقویت انگزه طلاب به امرپژوهش ارائه شدکه عبارتنداز: |
- حمایت از دستاوردهای پژوهشی ؛ یک محقق با زحمات طاقت فرسا تحقیق نموده و یک اثر علمی را به عنوان محصول تحقیق ارائه میدهد که اگر مورد تشویق واقع شود باعث تقویت انگیزه پژوهشگر میشود.
-همکاری باطلاب موفقی که دارای مقالات و پایان نامه های که سالها زحمت کشیدند که به صورت مجله یا کتاب به اسم این افراد چاپ گردد.
- معرفی انتشاراتی که مرتبط با طلاب باشد جهت چاپ نمودن دستاوردها خصوصا طلابی کهمقالات و کتاب هایی در دست تدوین دارند .
- ایجاد کارگاه هایی چه به صورت حضوری ویا مجازی تا همه طلاب استفاده مطلوبی داشته باشند.
-پرسش از خود طلاب به صورت حضوری برای بالا بردن انگیزه تحقیق و پژوهش
-ایجاد مسابقات بین طلاب در زمینه های پژوهشی با محورهای مختلف