به هدف آشنایی طلاب با امر پژوهش و آماده سازی آنان در این عرصه کارگاه " فیش نویسی ومهارت پردازش اطلاعات " توسط مدرس حوزه خانم شریفی برای 15 نفر از طلاب پایه سوم در مدرسه علمیه فاطمه الزهراء (س) اسلام آبادغرب برگزار شد.
خانم شریفی ابتدا دراهمیت و ضرورت فیش نویسی بیان کردند: فیش برداری یکی ازبهترین روش هایی است که می توان برای منسجم کردن مطالعات خود در نوشتن پایان نامه یا مقاله از آن استفاده کرد .
وی افزود : با استفاده از فیش نویسی می توانی اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی از منابع مختلف استخراج کنید. ویافته ها را به شیوه ای منظم و خاص سازماندهی کنید ودر پایان برای مطالعه و مرجع یابی می توانید همیشه آنها را در دسترس داشته باشید.
عناوین مطرح شده دراین کار گاه عبارتند از:
-
تعریف فیش نویسی :( برای آشنا شدن طلاب با موضوع درس تعاریف لفظی واصطلاحی فیش ارائه شد.)
-
مشخصات فیش :( جنس فیش ، اندازه فیش )
-
ارزش واهمیت فیش برداری
-
مراحل فیش برداری : ( موضوع نویسی ، کد گذاری )
-
اصول اساسی فیش نویسی : ( ثبت ایده های مورد نیاز برای تحقیق ، خلاصه نویسی در کنار پوشش محتوا ، فیش نویسی منظم )
-
نکات لازم درفیش برداری
-
درپایان چندنکته ی مهم ویک نمونه فیش تکمیل شده ارائه شد.
۱. براى ثبت مطالب طولانى از فیش هاى متعدد استفاده مى شود که با گذاشتن علامتِ فلش( ) در پایان فیش قبلى و علامتِ فلش(.) در آغاز فیش بعدى به یکدیگر مرتبط مى شوند وپس از نوشتن موضوعات کلى عام خاص و اخصِ هر فیش با (شماره گذارى) از یکدیگر تفکیک مى گردند.
۲. گاهى احتمال دارد مطالب و محتواى برگه ها علاوه بر یک موضوع اخص داراى موضوعات اخص دیگرى نیز باشند که باید آن ها را در برگه یادداشت به گونه اى مانند زیر مشخص کرد: موضوع اخص۱:…موضوع اخص۲:…
۳. گاه موضوعات عام یا خاص یا اخصِ هر برگه را مى توان پس از فیش بردارى و مطالعه مجدد فیش ها و طبق طرح تحقیق مشخص کرد.
۴. هیچ گاه روى یک فیش نباید دو یا چند موضوع متفاوت نوشته شود.