در این جلسه جناب آقای خوش فر فرمودند: قرآن کریم از همان ابتدای نزول مورد هجمه معاندان و مخالفان قرار گرفته و آنان شبههای علیه قرآن مطرح نمودند، مسلمانان نیز از ابتدای نزول تاکنون به شبهات مطرح شده پاسخ دادهاند. ایشان چند مقاله و طرق مختلف بیان کردند که با مطالعه ی آنها می توان با شبهات آشنا شد و خاطرنشان کردند که در سایت ایرانداک می توان پایان نامه هایی با این مضمون پیدا کرد.
ایشان بیان کردند: مثلاً فرض کنید ما به مقالات و کتابهای دست پیدا میکنیم که در مورد شبهات قرآنی نوشته شدهاند. ما از طریق دستیابی به این کتابها میتوانیم با شبهه آشنا شویم و در نتیجه ی آن، آن موضوع را به عنوان تحقیق انتخاب کنیم و پاسخ دهیم. از دیگر مواردی که می توان با شبهات آشنا شد پایاننامهها است مثلاً سایت ایرانداک را وقتی مراجعه میکنیم همه پایان نامه ها را برای مان نشان میدهد اما وقتی با همین کلید واژه "شبهات قرآنی" وارد میشویم تمام پایاننامهها با این عنوان را به طور مفصل نشان میدهد.
جناب خوشفر در مورد تفاوت مقاله و پایان نامه فرمودند: تفاوت مقاله و پایان نامه در این است که در مقاله موضوع کاملاً توصیفی را مورد بررسی قرار میدهد اما پایان نامه موضوعات مفصلتر و متعدد تری را مورد بررسی قرار میدهد و ما از طریق پایان نامه به شبهات بیشتری دسترسی پیدا میکنیم.
راه دیگر برای شناخت شبهات این است که از طریق کسانی که شبهه وارد کردند به آنها دسترسی پیدا کنیم. اشخاص متعددی هستند که در زمینه قرآن تحقیقاتی انجام دادهاند و مطالبی گفته اند که قابل نقد است مثلا افرادی مثل احمد منصور که از مستشرقان است. ایشان مستشرقان را توضیح داده و فرمودند: مستشرقان افرادی هستند که خودشان مسلمان نیستند اما تحقیقات اسلامی داشتند. جناب خوشفر نام چند تن از مستشرقین را نام بردند و فرمودند: فایده دانستن نام این افراد این است که ما از طریق شناخت این افراد می توانیم اولاََ اعتقادات آنها را بشناسیم و با دیدگاههای آنها آشنا شویم و دیگر اینکه شبهاتی که آنها مطرح میکنند و چیزی که ما از آن استنباط شبهه میکنیم را می توانیم آشنا شویم. حال این افراد را از کجا بشناسیم؟
برخی اینان را از طرق مختلف میتوان شناخت و برخی از اینان از جریانات قرآنی می آیند که با اسامی آنها دست پیدا میکنیم و بعد از طریق اسامی به کتابها و مقالات شان دست پیدا میکنیم.
جناب خوش فرد در ادامه روایات متعددی را نشان دادند و سپس بیان کردند که: شیعه قائل به تحریف قرآن است.
ایشان در ادامه بیان کردند که شبهات متفاوت است. گاهی شبهه حدیثی است، گاهی پزشکی است و برای رسیدن به جواب آن شبهه باید به دنبال علم پزشکی بگردیم، گاهی شعبه تاریخی است که برای حل آن باید با مسائل تاریخی آشنا شویم و غیره. به هرحال شبهات متفاوت است. بنابراین در باب روش پاسخگویی راههای متفاوتی داریم که باید آنها را یاد بگیریم.
جناب آقای خوشمزه در پایان جلسه نیز به سوالات حضار پاسخ دادند.
اصفهان/برگزاری نشست علمی_ پژوهشی با عنوان "شناخته شبهات قرآنی"
نشست علمی پژوهشی با عنوان "شناخته شبهات قرآنی" با حضور جناب آقای دکتر محسن خوش فر توسط موسسات آموزش عالی حوزوی تفسیری استان اصفهان شامل؛ موسسات آموزش عالی حوزوی فاطمه الزهرا اصفهان، خمینی شهر، مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی ام الائمه نجف آباد، نرجس خاتون شاهین شهر،مرکز تخصصی فقه و اصول النیسه، مجتهده امین برگزار شد.