البرز - مدرسه و موسسه آموزش عالي زينبيه برگزاري شست علمی با عنوان «عوامل گرایش به فرق انحرافی»

شناسه خبر : 100577

1399/10/03

تعداد بازدید : 123

البرز - مدرسه و موسسه آموزش عالي زينبيه برگزاري شست علمی با عنوان «عوامل گرایش به فرق انحرافی»
معاونت پژوهش مدرسه و موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه البرز از برگزاری نشست علمی با عنوان «عوامل گرایش به فرق انحرافی» با بصورت مجازی خبردارد.

معاونت پژوهش مدرسه و موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه البرز از برگزاری  نشست علمی با عنوان «عوامل گرایش به فرق انحرافی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جبرئیلی در اختتامیه جشنواره علمی- پژوهشی اساتید و همایش فرق انحرافی و جریان های انحرافی نوظهور بصورت مجازی خبردارد.

 دکتر جبرئیلی در آغاز بحث گفتند: اقتضای ویژگی انسان مختار این است که حق انتخاب و آزادی در پذیرش اعتقادات و گرایش های فکری دارد و معرفت امری اکتسابی است. لذا احتمال انحراف در فرد وجود دارد. ایشان اولین عامل انحراف را، عامل روانی و نفسانی دانست و گفت: این عامل در حوزه‌ی مخاطب و جریان های انحرافی می باشد.

 در حوزه‌ی انحراف مخاطب مخاطب بدین صورت است که چون انسان خلأ معنوی دارد و از طرفی معنویت گرا نیز می باشد و نمی داند که از کجا معنویت را بیابد، باعث گرایش او به فرقه می گردد. و همچنین بن بست ها و شکست های زندگی، توقع حل مشکلات از راه های غیر متعارف، احساس ناکارآمدی و شیوه های سنتی از عواملی هستند که در مخاطب تأثیر گذار است و در حوزه‌ی جریان های انحرافی، نو بودن جریان ها، قابلیت جمع داده ها با گرایش به نفسانیات و شهوات مخاطب، موجب گرایش افراد به فرقه می شود. دومین عامل گرایش عامل معرفتی است که در حوزه‌ی مخاطب، تنوع مطالبات و سطحی نگری باعث انحراف می گردد.  در حوزه‌ی متولیان، چون کج سلیقی و آشنا نبودن با ضرورت های مخاطب وجود دارد سبب گرایش به فرقه ها می شود.

استاد جبرئیلی در ادامه چنین بیان داشتند: سومین عامل گرایش به فرقه ها را، عامل اجتماعی دانست و اشاره نمود: تکثر، تعدد و تنوع در مرجعیت، تغییر در مرجعیت، گسترش فضای مجازی، تعصبات، ناتوانی رسانه های عمومی، اعتماد خانواده ها به رسانه ها و مراکز آموزشی عامل انحراف می باشند. ایشان عامل چهارم را، عامل سیاسی دانست و گفت: در حوزه‌ی داخلی مخالفت افراد با نظام حاکم بر جامعه، منازعات جریان های سیاسی و در حوزه‌ی خارجی، استعمار و دشمنان خارجی و مذهبی نقش بسیار مهمی در انحراف دارند.

در خاتمه تاکید کردند: چهار عامل ذکر شده نقش بسیار مهمی در انحراف افراد و گرایش آنان به سوی فرق دارد و برای اینکه در دام آسیبها گرفتار نشویم باید خود را با صلاح دانش مجهز نماییم و با استفاده از آموزههای قرآنی و روایی به دنبال حل مشکلات باشیم  تا به فلاح و سعادت رهنمون گردیم.

 

اخبار مرتبط