معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه البرز سرکار خانم حاتمی در طی برگزاری اختتامیه جشنواره علمی- پژوهشی اساتید و همایش فرق انحرافی و جریان های انحرافی نوظهور به عنوان دبیر همایش نکاتی را در رابطه با اهداف و نحوه برگزای جشنواره و همایش بصورت مجازی بیان نمودند.
سرکار خانم حاتمی به عنوان دبیر همایش نکاتی را در رابطه با اهداف و نحوه برگزای جشنواره و همایش به شرح ذیل بیان نمودند:
به حول و قوه الهی جشنواره با استقبال بسیار بالایی روبرو شد و بیش از 51 اثر از اساتید به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که در مجموع 31 اثر به مرحله ارزیابی تفصیلی راه پیدا کرد و مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت . مهم ترین ملاک های داوری آثار پس از رعایت اصول و قواعد پژوهش خلاقیت و نوآوری و همچنین رویکرد اجتهادی در استخراج مسئله بود. که از این تعداد 2 اثر حائز رتبه های برتر جشنواره شناخته شد. مقالات به دو گروه تقسیم شدند مقالاتی که از دستاوردهای جدید اساتید بودند و چاپ نشده بودند و مقالاتی که در مجله علمی- پژوهشی به چاپ رسیده که سرکار خانم ابوالقاسمی به عنوان نفر برگزیده جشنواره اساتید در بخش مقالات چاپ نشده با عنوان مقاله «روش شناسی فرقه نگارانه اشعری و شیخ مفید با تکیه بر مقالات الاسلامیین و اوائل المقالات» و سرکار خانم دانشکهن به عنوان نفر برگزیده جشنواره اساتید در بخش مقالات چاپ شده با عنوان «توسعه پذیری استنباط های فقهی قصص قرآن با محوریت سوره یوسف» معرفی شدند.
حاتمی گفت: این جلسه، اختتامیه همایش فرقه گرایی و جریان های انحرافی نوظهور هم هست که سال گذشته فراخوان مقالات همایش را داشتیم که متاسفانه برگزاری اختتامیه همایش بعلت تعطیلی های ناشی از کرونا به تعویق افتاد.
پیش از این در سال گذشته مسئولین موسسه آموزش عالی زینبیه برنامه هایی را در راستای همایش انجام دادند از جمله پیش نشست همایش با عنوان «تحلیل و ارزیابی جریانهای انحرافی نوظهور با تأکید بر جریان تفکر نوین» توسط حجت الاسلام آقای حسین عرب، برگزاری کارگاههای مهارت افزایی توسط اساتید محترم حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جبرئیلی، حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای عزالدین رضانژاد، برگزاری کارگاه مقاله نویسی توسط سرکار خانم دکتر عبدلی، سیر مطالعاتی، ژورنال کلاب و ... برای آشنایی با فرقه های انحرافی و نوظهور داشتیم تا طلاب برای ارائه مقاله در همایش آمادگی بیشتری کسب کنند. بخاطر اهمیت این موضوع و ضرورت پرداختن به آن در استان البرز که از این نظر جزء استان های پر آسیب به شمار می رود موسسه آموزش عالی زینبیه برنامه های پیوستهای را با هدف توانمندسازی طلاب و مبلغین در این راستا برگزار و پیگیری می نماید.
در ادامه دبیر همایش اشاره داشتند حوزههای علمیه باید به فرقهشناسی در کنار سایر رسالتهای علمی- پژوهشی خود، اولویت دهند تا طلاب ضمن کسب شناخت دقیق و روزآمد از گروههای انحرافی، بتوانند با توانمندی به نقد و مقابله با آنها بپردازند و با روشنگریهای هوشمندانه، راه گسترش آنها را مسدود نمایند.
با توجه به اهمیت و ضرورت این موضوع از مدیران، معاونان پژوهش و طلاب درخواست گردید که مقالات خود با این موضوع را به این همایش ارسال نمایند که از میان مدارس علمیه استان، 47 اثر را در این همایش شرکت دادند که 10 اثر به مرحله ارزیابی نهایی راه پیدا کرد و از بین آثار دو اثر یکی در مقطع سطح 3 و دیگری در مقطع سطح 2 به عنوان برگزیدگان این همایش معرفی شدند و نفر برگزیده همایش فرق انحرافی سرکار خانم فرشته حیدریان طلبه سطح دو مدرسه فاطمه معصومه هشتگرد با عنوان مقاله «ریاضت در تصوف و نقد آن از منظر قرآن و روایات» و سرکار خانم سارا فرخنده «عوامل شکل گیری و گسترش فرقه صوفیه» از موسسه آموزش عالی زینبیه نفر برگزیده طلاب در مقطع سطح سه شناخته شدند