کنترل عواطف اجتماعی در قران از دیدگاه ایت الله جوادی املی وایت الله مصباح یزدی
چكيده تحقيق:
موضوع تحقيق حاضر با عنوان كنترل عواطف اجتماعي در قرآن از ديدگاه آيتالله مصباح يزدي و آيتالله جوادي آملي، قطره كوچكي از درياي معارف اين دو بزرگواراست. كه باتلاش توانستهام، قطعهاي از اين درياي معارف را گشوده وبه آنهاي كه تشنهي رسيدن به حقيقت هستند، بنمايانم و خواننده را با مباني و راهها و آثار كنترل عواطف اجتماعي در قرآن و دين مبين اسلام، آشنا كنم تا رهنموني براي رسيدن انسانها به سعادت باشد.
اهداف كلي اين تحقيق بررسي كنترل عواطف اجتماعي در قرآن طبق نظر اين دو شخصيت بزرگوارمي باشد و اهداف جزئي، بيان مباني آن در قرآن و اينكه از چه راههاي ميتوان عواطف را كنترل كرد و چه آثاري براي آنها در پي دارد.
اين مجموعه در چهار فصل تنظيم شده، كه فصل اول كليات تحقيق مي باشد و فصل دوم، مباني كنترل عواطف اجتماعي در قرآن، در دو قسمت طبق نظر اين دو عالم تنظيم شده، و در فصل-هاي سوم و چهارم به ترتيب راهها و آثار كنترل عواطف اجتماعي، مانند فصل دوم ترسيم شده است .
محدوده اين تحقيق براي كساني است كه ميخواهند طبق دين اسلام در جامعه روابط حسنه داشته باشند و چه ارتباط و روابطي را اتخاذ كنند تا دچار مشكل نشوند و به اهداف اصلي و سعادت ابدي برسند.
اهميت اين تحقيق اينست، كه روابط انساني و عواطف اجتماعي از دشوارترين رابطه به لحاظ معرفتي وعملي است، زيرا انسان وقتي نيازها را مشاهده مي كند و نيز رسالت خود را در جامعه بررسي مي كند، امر دشوار حيات اجتماعي را احساس ميكند، پس اگر مردم براساس محوردين و همبستگي و عواطف اجتماعي كنترل شده، با هم ارتباط برقرار كنند و همه براي يك هدف تلاش كنند، عواطف و محبت بين آنها زياد مي شود، بنابراين شناخت صحيح نسبت به حيات اجتماعي و رسالت انسان در آن از جمله ضروريترين معرفتهاي بشري است، كه تنها در صورت اصلاح اين روابط و عواطف اجتماعي، فرد و جامعه رشد و تكامل پيدا مي كند .
كليدواژهها: كنترل، عواطف، اجتماع.
- : سطح3
- : اخلاق و تربيت اسلامي
- : چهارمحال و بختیاری
- : شهر کرد
- : چهارمحال و بختیاری - شهر کرد - مدرسه علمیه تخصصی معصومیه