چکیده دیدگاه ارائه کننده
انتخابات مهمترین عرصه حضور مردم درصحنه تصمیم گیری برای تعیین سرنوشت کشور است؛ پس انتخاب اصلح برای تصدی مسئولیت و تصمیمگیری اهمیت بسزایی دارد؛ شرکت در انتخابات طبق سخن حضرت امام خمینی (ره) که فرمودند: «میزان، رأی ملت است و حفظ نظام از اوجب واجبات است»، هم حق است و هم تکلیف؛ همچنین طبق معیارهای قرآنی و روایی یعنی ایمان، تقوا، قدرت، صبر و استقامت و تجربه انتخاب باید عاقلانه باشد؛ چراکه با استناد به آیات و روایات، عملکرد متعصبانه و بدون تعقل سبب می شود که انسان خویشان خود را بهناحق یاری کند و اشتباهات؛ کجرویها و کارهای ناپسند آنها را تأیید کند که این رفتارها، نامشروع و خیانت به انقلاب است؛ پس با نگاه عاقلانه و بهدوراز تعصب به انتخابات، رأی مردم می تواند در مسیر صحیح والهی قرار گیرد.
چکیده دیدگاه منتقد
1. بااینکه شورای نگهبان بسیاری از نامزد های ریاست جمهوری را به دلیل نداشتن شرایط و صلاحیت های لازم مردود کردند، اما به نظر می رسد در میان نامزدهای تأییدشده افرادی هستند که صلاحیت های لازم را ندارند؛ پس چه چیزی معیار مردم برای انتخاب اصلح و عاقلانه است؟
2. صداوسیما می تواند عاملی مهم در انتخاب فرد اصلح باشد؛ اما متأسفانه گاهی اوقات از کاندیدای خاصی حمایت کرده و بی طرفی را رعایت نمی کند؛
3. مناظره ها نقش مهمی در انتخاب اصلح و عاقلانه دارند؛ اما مناظرات دو طرفه که بسیار مفید بودند در این دوره حذف شده است.
نتایج دیدگاه موافق
1. انتخابات مهم ترین عرصه حضور مردم درصحنه تصمیم گیری است؛
2. شرکت در انتخابات هم حق است، هم تکلیف؛
3. انتخاب متعصبانه و غیرعاقلانه مشروع نیست؛
4. انتخاب غیرعاقلانه پافشاری بر اشتباهات، کجرویها و کارهای ناپسنداست.
نتایج دیدگاه مخالف
1. باوجود تأیید افراد غیر اصلح از سوی شورای نگهبان مردم در انتخاب دچار تردید و اشتباه می شوند؛
2. صداوسیما در انتخابات بی طرف نیست و منصفانه تبلیغات نمی کند؛
3. بااینکه مناظره های دوطرفه اهمیت بسیاری دارند، اما در انتخابات سال 96 این گونه مناظره ها حذف شدند.
جمع بندی داور
مردم جامعه حق تعیین سرنوشت و اعمالنظر در حاکمیت خوددارند و باید با تلاش و مشورت با صاحب نظران، مجریانی با درایت که پایبند به ارزش ها، منافع ملی و نظام اسلامی باشند، عاقلانه و بدون هیچ تعصبی برگزینند؛ چراکه مسائل اقتصادی، فرهنگی و روابط خارجی یک جامعه به این انتخاب بستگی دارد؛ بنابراین حضور مردم در انتخابات و تعیین فرد اصلح نقش بسزایی در رفع مشکلات فردی و اجتماعی دارد.
کلیدواژه ها: انتخابات، اصلح، رأی، مناظره.
كرسي آزاداندشي انتخاب اصلح، تعصب یا تعقل؟ مدرسه علميه فاطمه الزهرا س سلماس
- : آذر غربي
- : سلماس
- : فاطمه الزهرا س
- : آقای حجت نیکویی
- : خانم معصومه خان بابا پور
- : آقای غلامرضا کبیری