کرسی آزاد اندیشی تشریفات عروسی در مدرسه علمیه حضرت خدیجه س شهرستان بهاباد یزد

شناسه محتوا : 31352

1398/10/18

تعداد بازدید : 313

استان: یزد؛ شهر: بهاباد؛ مدرسه علمیه: حضرت خدیجه (سلام‌الله علیها). استاد ¬ارائه¬کننده: خانم عبداللهی؛ استاد ¬منتقد: خانم قاضیان؛ داور: خانم یزدانی. کرسی آزاد اندیشی تشریفات عروسی در مدرسه علمیه حضرت خدیجه س شهرستان بهاباد یزد
  • : یزد
  • : بهاباد
  • : حضرت خدیجه س
  • : خانم عبداللهی
  • : خانم قاضیان
  • : خانم یزدانی


چکیده دیدگاه ارائه¬کننده
امروزه تجمل¬گرایی زیادی به جشن‌های ازدواج راه پیداکرده است؛ به دنبال آن در بسیاری از این جشن¬ها، گناهانی ازجمله اسراف، نگاه به نامحرم، رقص و... نیز انجام می¬شود؛ برای کنترل هرچه بیش¬تر این جشن¬ها هرکدام از انسان¬های متدین، نقش بسزایی دارند، همان¬گونه که در رواج این رفتارها نیز بی¬تأثیر نبوده¬اند.
چکیده دیدگاه منتقد
شرایط حاکم بر جامعه امروزی ما همگان را به انجام این تشریفات ملزم می-کند؛ جشن عروسی یکی از مهم¬ترین جشن¬ها و تقریباً یکی از بزرگ¬ترین آرزوهای هر فرد و هر پدر و مادری است؛ بنابراین همگان نهایت تلاش خود را به کار می¬گیرند تا آن¬ را به بهترین و زیباترین شکل ممکن برگزار نمایند.
نتایج دیدگاه موافق
تقریباً همه جشن¬هایی که به¬ویژه در چند سال گذشته برگزار می¬شود، همراه با ارتکاب گناهان بسیار است؛ ازجمله گناهانی که تقریباً در بیش¬تر جشن¬های عروسی انجام می¬شود این است که عروس و داماد قبل از جاری شدن صیغه عقد و محرم شدن برای فیلم‌برداری و عکس¬برداری، باهم به آتلیه و یا باغ می¬روند؛ در طول مراسم، رقص، آواز، غنا و اختلاط با نامحرم و... وجود دارد؛ برای شام و پذیرایی بسیار اسراف می¬شود؛ این گناهان نتیجه تجمل-گرایی و به‌اصطلاح امروزی لازمه برگزاری مراسم شیک است؛ این دیدگاه باعث شده که عده¬ای برای برگزاری مجلل¬تر مراسم، گروه¬هایی را دعوت ¬کنند تا به‌اصطلاح خودشان مراسم گرم و پرشور برگزار شود.
نتایج دیدگاه مخالف
اگر از هر پسر و دختری درباره آرزوهایش پرسش شود، قطعاً جشن عروسی یکی از بزرگ¬ترین آرزوهای آنان خواهد بود؛ والدین نیز از هنگام تولد فرزندشان آرزوی چنین روزی را در سر می¬پرورانند؛ ازاین‌رو در خرید جهیزیه باید تلاش خود را به‌کارگیرند تا کوتاهی آنان بر زندگی فرزندشان تأثیری نگذارد؛ این مسئله ارتباطی با تجمل¬گرایی یا اسراف ندارد؛ تهیه شام عروسی و غذاهای گوناگون برای احترام به میهمانان و شکوه دادن به مراسم است و اسراف نیست؛ هم¬چنین اجرای موسیقی¬های شاد و جذاب نیز افراد را شاد می¬کند.
جمع¬بندی داور
شادی¬های کاذب و موسیقی¬های گناه‌آلود بر روان افراد تأثیر منفی می¬گذارد و آن¬ها را افسرده می¬کند؛ علاوه بر آن آغاز زندگی همراه با انواع گناهان ازجمله اسراف، رقص، غنا، حسادت و... مانند آفتی است که طراوت و شادابی زندگی زوجین را از بین می¬برد؛ همان شبی که شاید رؤیای همه باشد، می-تواند بلای جان زندگی¬شان شود؛ در همان یک‌شب هزاران گناه انجام می¬شود و این کارها در زندگی آن‌ها بی¬تأثیر نخواهد بود؛ در بسیاری از موارد، اسراف¬های مراسم عروسی، پایه¬گذار گناهی بسیار بزرگ است؛ زیرا همین رفتار ممکن است سایه¬ای شوم بر زندگی بسیاری از افرادی باشد که توانایی تهیه آن را ندارند؛ موسیقی¬های مبتذل، لقمه شبهه¬ناک، حضور در مجلس گناه، ترک امربه‌معروف و نهی از منکر و حتی گاهی تشویق افراد به ارتکاب گناه و شریک شدن در گناه دیگران ازجمله عوارض و گناهان حضور در این-گونه مجالس است.
کلیدواژه¬ها: ازدواج، تجمل¬گرایی، اسراف، گناه.
 

مطالب مرتبط