شخصيت شناسي مستكبران در برابر خدا و مصاديق ان از منظر ايات و روايات
خودبرتربيني و رفتار كبرورزانه ي انسان در برابر خدوند يكي از رذايل اخلاقي است كه در قرآن با واژهي «استكبار» بيان شده است. براي شناخت ابعاد گستردهي اين مفهوم، به تبيين و معناشناسي اين واژه در بطن آيات و روايات پرداخته شد و عوامل و ويژگيهاي بينشي- معرفتي و اخلاقي و رفتاري مستكبران به طور مفصل اشاره گرديد.
اين تحقيق به روش توصيفي- تحليلي به بررسي شخصيت مستكبران از طريق عوامل و ويژگيهاي بينشي- معرفتي و اخلاقي- رفتاري مستكبران ميپردازد.
ويژگيهاي بينشي- معرفتي مستكبران در منيت و خودمحوري در دو بخش عبادت و پرستش خداوند و در اطاعت خداوند تبيين گرديده است . سپس به حسادت، انكار حق و عدم پذيرش آن كه ريشه در تعصب و هواي نفس دارد و انكار معاد و لجاجت پرداخته ميشود كه برخي از مصاديق آن عبارتند از: فرعون، نمرود، شيطان، بلعم باعورا، قابيل، قوم نوح، قوم يهود و...
در قسمت ويژگيهاي اخلاقي- رفتاري مستكبران در گفتار اول , خود برتربيني در حيطه اجتماع در عرصه اقتصادي و سياسي پرداخته شده است كه قارون و ويژگي هاي رفتاري او و سپس ناهنجاري هاي اقتصادي مستكبران مورد بررسي قرار گرفته است .
در گفتار دوم از ويژگي رفتاري مستكبران به همانند سازي و گمراه كردن ديگران از طريق ايجاد فساد فرهنگي و حذف فيزيكي، پرداخته شده است و در گفتارهاي بعدي , پيمان شكني، تحقير كردن انسانهاي ضعيف و ظلم كردن اشاره شده است و مصاديق آن در عرصه اقتصادي، قارون و در عرصه سياست، فرعون ميباشد.
در دوران كنوني، فرعونيان زمان و در راس انها (امريكا) نيز همان روشها و ابزارها را بر عليه اسلام و مسلمين هدف گرفته اند تا به هدف خود كه نابودي دين است، نائل شوند.
آنچه در اين راستا مهم است و بايد به آن توجه داده شود،شناخت مباني و ويژگي هاي بينشي و معرفتي مستكبران و همچنين ويژگي هاي اخلاقي و رفتاري انها ميباشد تا بتوان بر اساس شناخت صحيح از انها به مبارزه با استكبار پرداخت.
بنابراين هرفردي با توجه به حيطه فعاليتي و تبليغي خودش بايد به اين مهم بپردازد. وگرنه با بي تفاوتي در مقابل خطر بزرگ استكبار, خطرات جبران ناپذيري به اسلام و مسلمين وارد ميگردد
كليد واژه هاي اين پژوهش عبارتند از :
شخصيت- ويژگي- مستكبران- مصاديق
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه