عوامل آسيب زا به تربيت خانواده و راه هاي زدايش آن در آيات و روايات
خانواده در آيات و روايات اسلامي جايگاه بسيار عظيمي دارد و به عنوان محبوب ترين نهاد نزد خداوند متعال معرفي گرديده است. در دين مقدس اسلام، هم به تشكيل خانواده و نقش تربيتي آن اهميت زيادي داده شده است و هم عوامل آسيب رساننده به آن مورد توجه قرار گرفته است.
در عصر حاضر شاهد عواملي هستيم كه رشد و تعالي خانواده را دچار آسيب كرده است. به خصوص اينكه خانوادهاي ديني و مذهبي نيز از اين آسيبها مصون نمانده اند و اين موضوع يك دغدغه فكري براي هر فرد مومن متعهد و خواستار سلامت خانواده و جامعه خود شده است. تحقيق حاضر عوامل آسيب زا به تربيت خانواده و راهكارهاي مقابله با آن از منظر آيات و روايات را با روش كتابخانه اي و از منابع تفسيري قرآن و روايات اسلامي و كتب تربيتي گردآوري نموده است.
كتب و پژوهش هاي پيش از اين، هيچ يك بطور مستقل و مجزا به شناسايي و بررسي عوامل آسيب زا به تربيت خانواده و راهكارهاي مقابله با آنها نپرداخته اند؛به نظر مي رسد بيشترين عوامل آسيب زا به تربيت خانواده عوامل اعتقادي- شناختي،از جمله عدم شناخت خدا و معاد وانحرافات اعتقادي ؛عوامل اخلاقي - رفتاري، از جمله بد اخلاقي ،سوءظن ،تنوع طلبي و ...؛عوامل روحي- رواني ازجمله حقارت نفس و خود كم بيني يا خود بزرگ بيني وعجول بودن و بطيءو... ؛ عوامل عاطفي – انگيزشي مانند افراط وتفريط در محبت ،عدم توجه به نياز طرف مقابل و .. مي باشد بنا بر اين در اين تحقيق به اين عوامل از ديدگاه آيات و روايات پرداخته شد و راهكارهاي متناسب ،با هدف ِمورد توجه قرار گرفتن توصيه هاي اسلام در باب خانواده و جلوگيري و زدودن مشكلات تربيتي در خانواده و درنهايت دست يافتن به خانواده و جامعه اي سالم و ديني، بيان گرديده است.
كليد واژه ها: خانواده، تربيت، آسيب، عوامل، زدايش، مقابله.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : چهار محال و بختياري
- : شهركرد
- : معصوميه