هجرت به منظور رفع استضعاف « با محوریت آیه97 سوره نساء «...قالوا کنا مستضعفین فی الارض قالوا الم تکن
هجرت يكي از برجسته ترين تعاليمي است كه قرآن مجيد آن را توصيه كرده است و اسلام به عنوان آخرين دين الهي آن را به عنوان يك عامل مهم تربيتي و يكي از قوانين جاودانه زندگي انسان ها،در جنبه هاي گوناگوني مطرح كرده و بر آن پاي فشرده است؛ از جمله كاركردهاي اساسي هجرت، رفع استضعاف است؛ از اين رو كشف رابطه هجرت با استضعاف در حيطه عقيده، فرهنگ، اقتصاد و ...از منظر قرآن و آموزه هاي ديني نيز از ضرورت برخوردار است.
پژوهش حاضر با توجه به آيه 97 سوره نساء، در پي پاسخ به اين سوال است كه از ديدگاه قرآن، استضعاف زدايي از طريق هجرت چگونه تبيين شده است؟
نگارش مطالب اين مجموعه به روش توصيفي و تبييني انجام شده است؛ از اين رو با جستجو در كتابخانه ها و مطالعه و بررسي كتب و پژوهش هاي مختلف و تحليل داده ها و ... اين نتيجه حاصل شد كه استضعاف كه تحميل ضعف و ناتواني بر انسان است، مفهومي عام داشته و در حيطه هاي مختلفي مانند فكر و عقيده، فرهنگ، اقتصاد و... نمود مي يابد و آسيب هاي زيادي از جمله كفر و فقر را براي انسان به دنبال دارد. يكي از راهكارهاي اسلام در اين زمينه، هجرت است كه به انگيزه هاي مختلف ديني، كسب علوم و تحصيل معاش صورت مي پذيرد و آثار و بركات زيادي در حيات مادي و معنوي انسان بر جاي مي گذارد كه از جمله آنها، رفع استضعاف در حيطه هاي فكري عقيدتي، فرهنگي و اقتصادي است كه در استضعاف زدايي فكري عقيدتي در پرتو هجرت، فرد قادر به شناخت حق از باطل و يا حفظ عقيده و يا اجراي آن خواهد شد و در استضعاف زدايي فرهنگي از طريق هجرت، انسان با نشر و گسترش عقايدش و يا كسب علوم مورد نظر و...، سطح فرهنگي خويش و جامعه را ارتقاء مي دهد و در استضعاف زدايي اقتصادي توسط هجرت نيز، شخص به استقلال مادي و رفاه بيشتر در زندگي مي رسد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : مازندران
- : بابل
- : الزهراء«س»