البرز- مدرسه علمیه زینبیه البرز برگزاری نشست علمی- پژوهشی « خانواده و تحقق تمدن نوین اسلامی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری »

شناسه خبر : 98132

1399/08/26

تعداد بازدید : 132

البرز- مدرسه علمیه زینبیه البرز برگزاری نشست علمی- پژوهشی « خانواده و تحقق تمدن نوین اسلامی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری »
معاون پژوهش مدرسه ی زینبیه کرج از برگزاری نشست علمی- پژوهشی با عنوان« خانواده و تحقق تمدن نوین اسلامی با تاکید بر بیانات مقام معظم رهبری » به صورت مجازی در سامانه کوثرنت، خبر داد..

در این نشست که به مناسبت هفته کتاب در 24 آبان ماه برگزار گردید خانم باهک در آغاز گفتند: از نظر میزان اهمیت مباحثی که معمولا انسان مورد توجه  خود قرار میدهد می توان مباحثی را مطرح نمود اما گاهی شرایط به گونه ای پیش می رود که برخی از موضوعات از اولویت و اهمیت بیشتری برخوردار می شوند یکی از این مباحث ، بحث حفظ نظام اسلامی است  و برای حفظ نظام داشتن روحیه و انگیزه انقلابی ضروری است  و این نظام برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی و جامعه ای که آماده برای ظهور امام زمان است باید حفظ شود . علت توجه مقام مقام رهبری به تمدن نوین اسلامی و همچنین آماده کردن جامعه برای ظهور امام زمان علیه السلام این است که ایشان تمام ابعاد تمدن، علل قوت و ضعف و افول تمدن اسلامی را بررسی نموده اند.

خانم باهک اذعان داشتند : با توجه به اهمیت نقش زنان در شکل تمدن نوین اسلامی و تاکید مقام معظم رهبری بر این مساله که در این خصوص می فرمایند : « زنان نقش موثری در پیش برد اهداف انقلاب اسلامی دارند و جامعه را به سوی تمدن نوین اسلامی سوق می دهند»؛ نظریات جامع و کارگشایی داده اند که از هر گونه تعصب و و ابستگی به دور است.

وی در ادامه گفتند : امام خمینی می فرماید : « قرآن کریم انسان ساز است و زن ها نیز وظیفه انسان سازی دارند» .در دوره جاهلیت که پیامبر اسلام ظهور کردند تمدن عظیم اسلامی را بنا نهادند ، نقش بسیار سازنده زنان جدی گرفته شد و طی زمان بندی هایی خاص زنان را جمع می کردند و نظرات آنان را جویا می شدند که نشان دهنده نظر زنان است .

تمدن اسلامی از زمان پیامبر آغاز گردید و با دستاوردهای مختلف توانست جایگاه والایی به خود اختصاص دهد . اما به مرور به خاطر کم توجه شدن به آموزه های مختلف دینی در ابعاد  مختلف ، این تمدن عظیم دچار افول گردید بعد از قرن ها افول تمدن تمدن اسلامی مقام معظم رهبری با ایده ی احیای تمدن اسلامی سعی دارد همان اسلامی را که پیامبر اورد میان مردم دنیا و فرهنگ های مختلف جا بیندازد .

سپس به تعریف تمدن از منظر مقام رهبری پرداختند و گفتند :تمدن یعنیزندگی توام با نظم علمی و تجربیات خوب زندگی و استفاده از پیشرفت های زندگی است .نوین در لفت به معنای حال و کیفیت نو می باشد و در اصطلاح یعنی ناهمگونی آن با تمدن های پیش و کنونی یعنی تمدن نوین اسلامی کاملا در تغایر و تقابل با تمدن غربی است .مقام معظم رهبری ، تمدن اسلامی را فضایی می داند که به لحاظ معنوی و مادی، انسان می تواند در آن رشد کند و این هدف  و آرمان جمهوری اسلامی است .

ایشان در ادامه خاطر نشان کردند: مبانی یا مبادی که به صورت مضاف استعمال می شود ، فلسفه یا زیر ساخت های موضوع مورد اضافه را معنا می دهند . مبانی اسلامی ما بر اساس وحی و نبوت و معاد ، تفکرات و عملکرد مار ا شکل می دهند . در خصوص شناخت نقش زنان هم مولفه های تمدن نوین اسلامی ، شناخت جامع از مفهوم تمدن اسلامی ، گستره و فرآیند دستیابی به آن در درجه اول و شناخت مبانی  استواری که قرار است تمدن اسلامی بر آن بنا شود .

بخش نرم افزاری تمدن اسلامی ، به عنوان حاکمیت « سبک زندگی » در همه مظاهر زندگی می باشد . هدف نهایی نظام اسلامی ، ایجاد امت واحد اسلامی و تمدن اسلامی جدید است .شکل گیری تمدن نوین اسلامی باید با توجه به مبانی مشترک تمامی مذاهب اسلامی است.

وی در ادامه افزودند: در روایت آمده « جهاد المراه حسن التبعل ». عده ای خیال می کنند جهاد زن این است که وسایل راحتی مرد را فراهم کند در حالی که جهاد این است که زنان مبارز ، مومن و فداکار وقتی همسر شان مسولیت سنگینی دارند ، بار آن سنگینی بر دوش زنان است یعنی با بداخلاقی و خستگی های که مرد با خود به خانه می آورد بسازد .اگر زن در جامعه و محیط زنانه اصلاح شود ، جامعه به طور کلی اصلاح خواهد شد . این اصلاح برای تمدن سازی حکم یک ویرایشگر را دارد که از انحراف جلوگیری می کند. مهم ترین نقشی که اسلام بر عهده زن نهاده است که با ایفای آن می تواند زیر بنای ساخت یک تمدن نوین اسلامی را تضمین کند ، نقش تربیتی است که در واژه مادر خلاصه می شود .

 خانم باهک گفتند: زن با تدبیر خود میدان دار زندگی است اگر زن ضرورت های مرد را درک کند ، فشار اخلاقی روی مرد نیاورد و کاری نکند که مرد در زندگی مستاصل شود می تواند مرد را به ایستادگی و مقاومت در میدان های زندگی تشویق نماید . مرد نیز باید ضرورت های زن را درک نمایدو از احوال او غافل نباشد.علت این  که اسلام این قدر به نقش زن در داخل خانواده اهمیت می دهد این است که اگر زن به خانواده پایبند باشد و به تربیت فرزندان اهمیت بدهد ، نسل ها در آن جامعه بالنده و رشید خواهند شد  خانواده کلمه طیبه ای است . کلمه طیبه خاصیتش این است کلمه طیبه همان چیزهایی است که از خود برکت و نیکی می تراود و به پیرامون خودش نفوذ می کند خدای متعال آن را با همان اساس صحیح به بشراهدا کرده استچه مادیات و چه معنویات تمدن نوین اسلامی بدون بهره مندی جامعه اسلامی از نهاد خانواده سالم سرزنده و با نشاط اصلا امکان ندارد .

خانواده یک محیط امنی است که در آن ، چه فرزندان و چه خود پدر و مادر ، می توانند روح و فکر و ذهن خود را در این محیط  امن و قابل اعتماد سالم نگه دارند . زن و مرد اگر بخواهند حیثیت اجتماعی  شایسته ی خود را بازیابند بایستی به زن و مرد طراز اسلام تبدیل شوند . روش را احکام اسلام مشخص می کند . هر روش خردمندانه ی عقلایی را اسلام می پسندد .

زن شجاع و پاکدامن و با تقوا می تواند همه ی افراد خانواده حتی شوهر خود را با تربیت اسلامی تربیت کند .

همه ی ارزش های معنوی را می توان از درون کانون گرم خانواده که محور آن ، زن خانوادخ است بیرون کشید و معنویات را در سطح جامعه گستراند .جامعه بی خانواده ، جامعه آشفته و نامطمئن است .چیزی که ملت ها را بی دفاع و اسیر دست اجانب می کند از دست دادن هویت فرهنگی است، این کارباعث  برهم زدن بنیاد خانواده در جامعه اسان می شود خانواده که متزلزل شد ، اخلاق اجتماعی ضربه می خورد ، سنت های قدیمی که مایه ی سعادت جوامع است راحت از بین می رود .

 در خاتمه گفتند: امید است با یاری خداوند متعال  رعایت نمودن این موارد بتوانیم در زمینه تمدن سازی قدمی برداریم تا بتوانیم باعث خوشنودی امام زمان علیه السلام باشیم

اخبار مرتبط