البرز- موسه آموزش عالی کرج- برگزاری میزگرد علمی – پژوهشی با عنوان « تحلیل و ارزیابی راه کارهای علم دینی از منظر استاد مصباح یزدی »

شناسه خبر : 88891

1398/11/23

تعداد بازدید : 155

البرز- موسه آموزش عالی کرج- برگزاری میزگرد علمی – پژوهشی با عنوان « تحلیل و ارزیابی راه کارهای علم دینی از منظر استاد مصباح یزدی »
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه از برگزاری میزگرد علمی – پژوهشی با عنوان « تحلیل و ارزیابی راه کارهای علم دینی از منظر استاد مصباح یزدی » در مکان موسسه آموزش عالی خبر داد.

 

اندیشمندان با رویکرد تاسیسی، نیز خود به سه گروه تقسیم می شوند :1- با رویکرد فلسفی 2- بارویکرد اجتهادی محض 3-  با رویکرد فلسفی اجتهادی شهید مطهری و آیت الله جوادی آملی و استاد مصباح یزدی، رویکرد فلسفی اجتهادی دارند، که در آن از منابع دین یعنی قرآن و سنت توسط اجتهاد، علم دینی استخراج می‌گردد و در کنار آن به مبانی عقلی و فلسفی هم توجه می‌شودمهمترین آثار استاد مصباح در این زمینه کتاب «رابطه علم و دین» می باشد. که در این کتاب 9 تعریف درباره علم و 7 تعریف درباره دین آورده‌اند. استاد در این کتاب درباره  قلمرو علم و دین می فرمایند: همه رفتارهای اختیاری انسان در سعادت و شقاوت او تاثیر گذار است.

ایشان معتقد است، که نمی توان گزاره های توصیفی را در تولید علم دینی استفاده کرد و صرفاً باید از گزاره های توصیه ای برای علوم دینی استفاده نموداستاد مصباح در تولید علم دینی به سه راهکار  معتقد است 1- در علوم دینی باید به مبنا توجه نمود 2- توجه به نظام ارزشی که همان گزاره های توصیه‌ای می باشد و3- سپس از طریق اجتهاد است که می توان تولید علم دینی داشتنقدی که به نظرات استاد می توان وارد ساخت عبارت از: در بحث معرفت شناسی، استاد مصباح قائل به صدق تطابقی است در حالی که  در بحث از علم دینی، رئالیسیم خام به تنهایی کفایت نمی کند . نقد دیگر این است که استاد مصباح از لحاظ قلمرو، یک قلمرو حداقلی را ترسیم نموده است، زیرا ایشان قائل است که فقط گزاره های ارزشی در علم دینی نقش دارد و نقد دیگر این که استاد به لحاظ روش شناسی چگونگی روش شناسی فقاهتی را تبیین نکرده اند.. 

در آخر خانم دکتر عبدلی منابعی را برای مطالعه‌ی بیشتر در این زمینه به علاقه مندان معرفی کردند

اخبار مرتبط