معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه از برگزاری نشست علمی- پژوهشی با موضوع بررسی شبهات حوزه زن و خانواده با حضور ارزشمند استاد سرکار خانم دکتر خزعلی خبر داد.
این نشست در محل موسسه و با حضور طلاب، اساتید و کادر مدرسه برگزار گردید و مورد توجه و استقبال قرار گرفت.
سرکار خانم دکتر خزعلی ابتدا به نزدیک بودن امتحان ملت ایران در عرصه انتخابات اشاره کرده و آگاهی بخشی به مردم، خصوصاً در این مقطع حساس را مهمترین وظیفه طلاب در همراهی با نایب امام زمان و قرارگرفتن در مسیر یاری امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف دانستند.
سپس فرمودند، برخی شبهات حوزه زنان از ابتدای تاریخ اسلام وجود داشته مانند بحث ارث و دیه و ... ولی بعضی مسائل امروز جامعه و خانواده را پس از تهدید و تحریم و... هدف قرار داده است و دشمن گمان دارد که در این بخش می تواند موفق شود. بنابراین لازم است از بین شبهات موجود، به اشکالات و مسائل روز، توجه بیشتری شود.
برای مقابله با این شبهات در درجه اول باید دشمن شناسی داشت و باید دید دشمن کجاها را هدف قرار داده و به کجا آسیب زده و در مقابله با آن باید چه کرد؟ ایشان به کتاب جامعی در این حوزه با نام حقوق و سیاست های کلان خانواده اشاره کردند که در آن، مسائل مختلفی از جمله سیاست های کلان آموزش و تحقیق خانواده، منشور حقوق و مسئولیت های خانواده، ورزش و اشتغال، روابط بین الملل ، برنامه های جمعیت و ... آمده است.
طبق اصل 110 قانون اساسی، سیاست های کلی و برنامه های توسعهای نظام باید منطبق برجهت گیری های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری باشد. مثلا طبق سیاست های کلی رهبری درباره جایگاه زن در خانواده باید سیاست های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و... با هدف تشکیل و تحکیم و توسعه خانواده ها و جایگاه و نقش زن باشد.
ما در این راستا اسناد بالادستی بسیار مهمی داریم از جمله سند چشم انداز 20 ساله، برنامه های اول تا ششم ، سند اسلامی شدن دانشگاهها، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، سیاست های کلی سلامت و جمعیت و ....
اما متاسفانه این اسناد مهم از جمله سند تحول بنیادین آموزش و پرورش سالهاست معطل مانده و اجرا نمی شود در حالیکه امکانات دولت در جهت اجرای سند 2030 در آموزش و پرورش بطور کامل بکار گرفته می شود. بعد از انقلاب اسلامی تلاش زیادی شده و این اسناد، تهیه و تصویب شده ولی متاسفانه اجرا نمی شود. و این مانند این است که برای ساختن یک سازهی عالی نقشهی بسیار خوبی داشته باشیم ولی اصلاً اهتمامی بر اجرای آن نباشد. بنابراین این مسئله نیاز به روشنگری و مطالبه جدی از سوی مردم دارد.