جلسه نقد کتاب «زن در اسلام» با حضور سرکار خانم علاسوند در مدرسه علمیه فاطمیه کرمان برگزار شد.
در این نشست که با همکاری شورای گفتمان انقلاب اسلامی، معاونت پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران استان، توسط مدرسه علمیه فاطمیه کرمان و با حضور سرکار خانم دکتر علاسوند، مؤلف کتاب و طلاب و اساتید مدارس علمیه خواهران شهر کرمان در سالن اجتماعات این مدرسه علمیه برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، مدیرجلسه، سرکار خانم هابیلی، خلاصهای از رزومه مؤلف و ناقدین را قرائت نمود و توضیحاتی در مورد مبحث زنان ارائه داد.
سپس مؤلف کتاب توضیحات کلی در مورد کتاب و قوانینی که در هر کار علمی باید رعایت شود را بیان نمود. در ادامه این جلسه، سرکار خانم معین الدینی به عنوان منتقد اول شروع به نقد کتاب کرده و پس از نقل حسن های زیاد کتاب، به بیان برخی اشکالات پرداخت. ایشان نام کتاب و عدم توضیح کافی نسبت به بعضی از مباحث، نبود جریان شناسی نهضت زنان در ایران در این کتاب را از جمله نقدهای به کتاب مذکور، برشمرد. در ادامه، منتقد دوم سرکار خانم فیروزآبادی بیان داشت: نقد بر این کتاب، کار بسیار سختی است و با همه حسنهایی که دارا است، نقدهای کوچکی نیز بر این کتاب وارد است؛ از قبیل این که: واژه جایگاه انسانی زن که در صفحه 25 مطرح شده است، واژهای اضافی است؛ چون شکی در انسان بودن زن وجود ندارد، در صفحه 58 ذکر شده است ارث زن نصف مرد است و نصف دیگر با گرفتن مهریه، اجرت المثل و نفقه جبران میشود اما در جامعه کنونی، در اغلب موارد، این نصف جبران نمیشود. ایشان برخی دیگر از موارد نقد بر کتاب را بیان نمود.
پس از بیان نقدها توسط ناقدین، سرکار خانم علاسوند ضمن استقبال از نقدهای مطرح شده و تشکر از ناقدین به تمامی اشکالات و ایرادها پاسخ داد . ایشان اظهار داشت: اولا: کتاب درصدد بیان نظر اسلام بوده لذا اضافه کردن توضیحاتی به عنوان کتاب، خیلی ضروری به نظر نمیرسد.
- اینکه چرا همهی مباحث از جمله جریان شناسی نهضت زنان در ایران، در کتاب ذکر نشده است، این عدم ذکر، عمدی بوده است؛ زیرا اگر قرار باشد همه مباحث در یک کتاب آورده شود عنوان «دایره المعارف» به خود میگیرد نه کتاب. بنابراین بحث جریان شناسی نهضت زنان در ایران باید در کتابی جداگانه بحث شود. ایشان در ادامه ضمن توضیحاتی در خصوص نقدهای وارد شده توسط سرکار خانم فیروزآبادی، به این نکته اشاره کرد که برخی از نقدها و مثال های مطرح شده در راستای این نقدها، مربوط به عینیت میباشد؛ اما بحث این کتاب، بحث نظریه است. پس از پاسخ استاد به نقدهای وارد شده، وی در پایان جلسه به برخی از سؤالات حضار جلسه پاسخ گفت.