نشست پژوهشی با عنوان:«نقش ولی فقیه در حل مشکلات جامعه» در مدرسه علمیه نرجسیه سیرجان برگزار شد.
مدرسه علمیه نرجسیه نشستی پیرامون نقش ولی فقیه در حل مشکلات جامعه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی رئیس عقیدتی سپاه پاسداران برگزار نمود. ایشان درابتدا با قرائت فرازی از خطبه ی شعبانیه، به تبیین مقام ومنزلت ولی فقیه پرداخت وبا طرح سوالاتی از جمله: آیا جامعه بدون حکومت می تواند باشد ؟آیا حکومت در جامعه ای که خود را مسلمان می دانند باید ارزشها وقوانین اسلامی داشته باشد ؟یک نظام اجتماعی با ارزش ها وقوانین اسلامی چگونه حاکمی باید داشته باشد ؟به بررسی موضوع مذکور پرداخت و اظهار داشت: عمده ی اشکال مردم جامعه نسبت به جایگاه رهبری، به دلیل عدم آشنایی با قانون اساسی می باشد؛ چرا که قانون اساسی به خوبی به بیان نقش رهبری پرداخته است.
ایشان با بیان این مطلب که ممکن است دید برخی از عوام نسبت به رهبری، دیدگاه دیکتاتور باشد که هرکاری که به نفع خودش باشد ،انجام می دهد، افزود: ولی فقیه اگر یک نگاه فاسد به نامحرم کند از ولایت ساقط می شود . ولایت مطلقه یعنی وقتی کشور در شرایط بحرانی و حساس قرار بگیرد ومشکلات کشور از روش عادی حل نشود، ولی فقیه موقتاً مصلحت ببیند و قانون مهم را جایگزین کند.
وی برای تفهیم بیشتر مطلب به مثال چراغ راهنمایی اشاره کرد و بیان داشت: چراغهایی که درشرایط عادی وقتی قرمز و سبز و زرد هستند هر شهروند عاقلی می داند که با سبزحرکت، با قرمز توقف و با زرد احتیاط کند، اما گاهی حضور یک مامور در کنار چراغ در شرایط اضطراری وترافیک سنگین، واجب می باشد. حال اگر این مامور به علت شرایط ترافیک و کورشدن گره ترافیک تشخیص دهد که ماشینها با چراغ قزمز حرکت کنند و با چراغ سبز بایستند، اگردر این میان یک شهروند از میان جمعیت اعتراض کند که تو اشتباه می کنی، چه می شود؟ در حالی که در این موقعیت، مامور، بنابرمصلحت به عکس چراغ ها عمل کرد؛ یعنی کاری فراقانونی انجام داد. ولایت مطلقه فقیه هم باید ببیند که قانون به نفع عموم مردم است، پس اجرا می کند. نباید مصالح ومنافع خویش را مدنظرقرار دهد. لذا باید بینش اعتقادی مردم را تقویت نمود تا بینش سیاسی پیداکنند.
حجت الاسلام محمدی درادامه بیان داشت : حکومت متشکل از سه قسمت افتاء،قضا،حسبی است .قضا وافتاءاز شأنیت مرجع تقلید است .مجلس شورای اسلامی موظف است با توجه به فتاوای مراجع قانون گذاری کند. در نهایت، این سه شأن، در وجود ولی فقیه جمع هستند. با توجه به قانون اساسی، افتا وقضا مستقیم دست رهبرند ولی در اموراجرایی که شامل رئیس جمهور و وزرا است ،مردم رئیس جمهوررا انتخاب می کنند اما تا حکم ایشان تنفیذ نشود، مشروعیت ندارد .
ایشان اظهار داشت: ولی فقیه، جایگاه مهندسی نظام وجلوگیری از انحراف به چپ و راست رادارد؛ پاسداری کلی مهمترین نقش رهبری است .
وی در پایان به نکته مهمی اشاره نمود و افزود: درپاسخ کسانی که می گویند چرارهبرهمچون حضرت علی (علیه السلام ) باناکارآمدیهای مسئولین کشور مقابله نمی کند، باید گفت: تفاوت در ساختار حکومت هاست. ما علیرغم مشکلات داخلی، دشمنان بیرونی هم داریم ، نمی توان خیلی از اقدامات انجام شده را علناً اعلام کرد . ایشان درپایان، به منظور تبیین بیشتر جایگاه ولایت فقیه به بیان دیدگاه های بزرگان پرداخت.