نشست خبری پیرامون همایش آراء و اندیشه های تفسیری حضرت آیت الله جوادی آملی (دامت برکاته) در مدرسه علمیه و مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) رفسنجان برگزار شد.
در این نشست که با حضور مدیران موسسه آموزش عالی حوزوی و مدرسه علمیه حضرت زینب کبری(علیهاالسلام)رفسنجان حجتالاسلام والمسلمین نجفی استاد حوزههای علمیه رفسنجان، دکتر ابوالفضل خراسانی معاون فرهنگی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته و بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسرا و اصحاب رسانه این شهرستان با موضوع برگزاری همایش ملی بررسی آراء و اندیشه های تفسیری حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته برگزار شد، جناب آقای خراسانی با اشاره به اهمیت پیام رسانی در اشاعه فرهنگ عاشورایی و تبیین و ترویج اندیشه های اهل بیت (ع)اظهار داشت: دشمن احساس کرد با شهادت امام حسین (علیه السلام) پرونده مکتب علوی و امامت برای همیشه بسته می شود و اگر پیام رسانی حضرت زینب کبری(علیهاالسلام) و امام سجاد (علیه السلام) نبود این اتفاق می افتاد، این مسئله، نقش پیام رسانی را می رساند.
وی بیان داشت: ارتباط سطوح مختلف با مخاطبان با آثار و اندیشه های آیت الله جوادی آملی که اندیشه ای تمدن ساز دارد، رسالت اصلی ماست. معاون فرهنگی دفتر آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: ایشان پرچمدار تفسیر علوم عقلی و حکمی، فلسفه و عرفان و میراث دار گذشتگان هستند.
وی از برگزاری اولین همایش ملی اندیشه های تفسیری حضرت آیت الله جوادی آملی در ۱۴ آذرماه امسال در رفسنجان خبر داد و گفت: این همایش به مناسبت سالروز میلاد باسعادت امام حسن عسکری (ع) و با حضور شخصیت های برجسته حوزوی کشور در محل تالار خیام دانشگاه ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برگزار می شود و هدف اصلی آن معرفی شخصیت و آثار ایشان است.
خراسانی با اشاره به خصوصیات اخلاقی آیت الله جوادی آملی افزود: روش اخلاقی ایشان الگوست و نکته ای خلاف ادب و اخلاق از ایشان دیده نشده، وی در علوم، صاحب فکر و به مانند نخ تسبیح است و همه علوم را به هم مرتبط می کند. وی خاطرنشان کرد: یک هزار پایان نامه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حوزه علمیه، بر روی اندیشه های آیت الله جوادی آملی کار شده و در حال کار شدن است.
این مسئول فرهنگی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ جلد کتاب از آیتالله جوادیآملی به چاپ رسیده است تاکید داشت: تفسیر تسنیم ۸۵ جلدی آیت الله جوادی آملی به عنوان برگزیده در جهان اسلام است که تا جلد ۴۸ چاپ شده است و همچنین در بحث عترت هم مهمترین اثر ایشان، شرح زیارت جامعه کبیره (۱۵جلد) است.
سکینه آفرند رئیس همایش ملی بررسی آراء واندیشه های حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در نشست خبری با تصریح به این مطلب که نخبگان در احیای معارف عظیم الهی تأثیرگذار هستند؛ هدف از برگزاری همایش را نشر معارف و دین الهی دانست و افزود: در عصر حاضر شخص بی بدیل آیت الله جوادی آملی با اندیشه های ناب دینی در هر جا قدم گذاشتند آثار منحصر به فردی از خود به جای گذاشتند و اندیشه ایشان با نهایت دقت و ژرف نگری و عمق علمی است و پاسخ نیازهای جامعه دینی و بشری را می دهد.
وی افزود: نه تنها جامعه اسلامی بلکه جامعه بشری می تواند پاسخ خود را از اندیشه های آیت الله جوادی آملی دریافت کند؛ شما خبرنگاران محترم علاوه بر خبر رسانی لازم است در جهت حرکت جامعه به سمت پویایی تلاش و کوشش و معنویت و وظیفه خود را انجام دهید. لذا از رسانه ها می خواهیم که اندیشه ملکوتی و الهی اهل بیت (علیهم السلام) و معارف عظیم قرآنی را به جامعه انتقال دهند؛ زیرا جامعه نیاز دارد.اگر مردم و جوانان با اندیشه های آیت الله جوادی آملی که با قلمی خاص حرکت کرده اند و از جهت علم و عمل با هم است آشنا شوند جامعه به سمت پویایی پیش می رود.
وی تصریح کرد: ایشان همیشه خود را در محضر خدای تبارک و تعالی می بیند و تمام اعمال و رفتار و کردار وی بر آن اساس تنظیم شده است و این تأثیر گذار است؛ همه اقشار به ویژه جامعه جوان و قشر پژوهشگر و افراد نخبه علمی هر چه با اندیشه های ایشان آشنا شوند کم است.
رئیس همایش ادامه داد: تعداد افرادی که مقاله های خود را بر محور آثار ایشان برگزیدند زیاد است هرچه آثار ایشان در جامعه منتشر شود علاقه مندان بیشتری پیدا می شود؛ وی زمان برگزای همایش را (۱۴ آذر) همزمان با سالروز میلاد امام حسن عسکری(علیه السلام) در تالار خیام دانشگاه ولیعصر رفسنجان اعلام کرد.
خانم فاطمه نخعی فرد دبیر همایش نیز در این نشست خبری با بیان اینکه اولین و دومین پیش نشست این همایش در رفسنجان 27 آذرماه 97 و14 اردیبهشت98 در موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه حضرت زینب کبری (علیهاالسلام) برگزار شد، سومین پیش نشست دوم خردادماه در مدرسه فاطمه الزهرا (علیهاالسلام) شهرستان بم و همچنین در تهران هم سه پیش نشست در سه مدرسه در مقطع کارشناسی ارشد، دکتر ی و در سطح سه و چهار برگزار گردید.
وی افزود: برگزاری پیش نشست های استان زنجان در 17 تیرماه، درقم دو پیش نشست در مدرسه جامعه الزهرا (علیهاالسلام)۳۰ تیرماه و مدرسه فاطمه الزهرا (علیهاالسلام) ۱۶مردادماه، استان یزد در 13 مرداد ماه، درمجموع ۱۲پیش نشست برای همایش برنامه ریزی شده بود که ده پیش نشست آن برگزارشد ودوپیش نشست اصفهان و دامغان نیز مقدمات آن انجام شده است اما به دلایلی برگزارنشده است. پیش نشست های مذکور با حضور شاگردان معظم له آقایان دکتر ابوالفضل خراسانی، حجه الاسلام دکتر مصطفی پور و حجج الاسلام سعیدی وبابایی برگزار شده است.
دبیر همایش بیان کرد: محورهای مقالات شامل نظام تفسیری، نظام معرفتی، نظام ایمانی، نظام اخلاقی، نظام تعلیم و تربیت، نظام سیاسی، نظام اقتصادی، نظام احکام دینی و محور ویژه همایش زن و نظام خانواده است.
نخعی فرد مدیر مدرسه علمیه حضرت زینب کبری(علیهاالسلام) با اشاره به اینکه برخی دانشگاه ها از جمله دانشگاه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و آزاد در این همایش با موسسه و مدرسه علمیه همکاری دارند گفت: با همکاری بنیاد بین المللی علوم و حیانی اسراء 4 نفر از شاگردان آیت الله جواد آملی، مشاوره و راهنمایی مقالات را برعهده دارند و مقرر گردید مقالات انتخاب شده که ارزش علمی داشته باشد پس از سیر مراحل گزینش در مجلات علمی و پژوهشی موسسه اسراء به چاپ برسند.
وی افزود: زمان ارسال مقالات تا 30 شهریورماه بوده که با توجه به تقاضای زیاد مراجعین از رفسنجان و شهرهای دیگر ارسال مقالات تا 30 مهرماه تمدید شده است؛ در این راستا متقاضیان می توانند مقالات خود را از طریق سایت مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران سامانه فراخوان های پژوهشی به آدرس www.whc.ir ارسال نمایند.
دبیر همایش تاکید داشت: مقالات با رویکرد علمی و پژوهشی و همایش به صورت همایش علمی است؛ در حاشیه همایش دو نمایشگاه از آثار معظم له و بزرگان علمی حوزوی شهر در راستای تجلیل و معرفی بزرگان علمی، اخلاقی و حوزوی شهرستان که در قید حیات نیستند برگزار خواهد شد.
گفتنی است دبیر کمیته علمی همایش ملی بررسی اندیشه های تفسیری آیت الله جوادی آملی حجت الاسلام والمسلمین امان الله علیمرادی عضو مجلس خبرگان رهبری و دبیر اجرایی مجید فصیحی هرندی فرماندار رفسنجان می باشند.