نشست پژوهشی با عنوان «آداب قلم و سخن» در مدرسه عليمه الزهراء سلام الله علیها رمشك برگزار شد.
در این نشست که با حضور حجت الاسلام و المسلمین سعيد محيسني ويژه اعضاي كانون و جمعي از طلاب برگزار گردید ضمن بيان ويژگي هاي يك سخنران و مبلغ، به حديثي از امام صادق عليه السلام استناد كرده، اظهار داشت:«ابتداي هر سخن و قلم زدني با بسم الله است و بايد كلام و نوشته هايش متصل به خداوند متعال باشد، مبتني بر صدق و صداقت باشد، بايد فارق حق از باطل باشد، نيكو و شايسته سخن گويد.»
وی از روایتی که از امام سجاد علیه السلام سوال شده بود که شرائع دین چیست؟، نقل کرد:«امام فرمودند: سخن حق و حکم به عدالت و وفای به عهد و پیمان. وظیفه مسلمان گفتن حق است گرچه به ضررش باشد. امام کاظم علیه السلام می فرماید: قل الحق و ان کان فیه هلاکک؛ حق را بگو گرچه هلاک تو در آن باشد.»
ایشان در ادامه به بررسی دیگر ویژگی های یک سخنران و آداب قلم وسخن از جمله: پاک و دلپسند بودن کلام، روشن و روشنگر، فارق حق از باطل، نیکو و شایسته، مستدل و منطقی، حساب شده و سنجیده بودن قلم و سخن پرداخت.
استاد محیسنی افزود: سخن بایدعلاوه بر اینکه انسان را به انجام اعمال پسندیده ترغیب و تشویق می کند انسان بدکار را از عذاب الهی بترساند. سخن باید جامع نیز باشد که نمونه ای از این جامعیت را در بیان لقمان حکیم به پسرش می بینیم. آنجا که می گوید:«نماز بپادار و امر به معروف و نهی از منکر کن و در این کار از مردم نادان هرگونه آزار بینی صبر پیشه کن که این صبر و تحمل در راه هدایت خلق، نشانه ای از عزم ثابت و همت بلند است و هرگز با تکبر از مردم روی مگردان و در زمین با غرور راه مرو.»
ایشان در این نشست به 14 ویژگی بارز و مهم قلم زنی و سخن پرداخت که صریح و قاطعانه بودن کلام یک مبلغ، سخنران و نویسنده از آخرین ویژگی های بررسی شده در این نشست بود.