البرز- کرج -موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کارگاه مهارت افزایی «نظریه‌ی نظام انقلابی در بیانیه گام دوم با تأکید بر منظومه‌ی فکری مقام معظم رهبری»

شناسه خبر : 81222

1398/06/25

تعداد بازدید : 189

البرز- کرج -موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه  کارگاه مهارت افزایی «نظریه‌ی نظام انقلابی در بیانیه گام دوم با تأکید بر منظومه‌ی فکری مقام معظم رهبری»
معاون پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه کرج برگزاری کارگاه مهارت افزایی « نظریه‌ی نظام انقلابی در بیانیه گام دوم با تأکید بر منظومه‌ی فکری مقام معظم رهبری » را خبر داد.

جلسه تبیین بیانیه گام دوم انقلاب  با حضور استاد ارزشمند حجه الاسلام  دکتر عبدالحسین خسروپناه در تاریخ 15 مردادماه 1398 در محل موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه برگزار شد.

استاد خسروپناه  در ابتدا به نتایج یک تحقیق میدانی درباره¬ی میزان مطالعه بیانیه گام دوم اشاره کردند که طبق آن 15 درصد مردم عادی و 10 درصد از جامعه نخبگانی، این بیانیه مهم را مطالعه کرده و از آن باخبرند و این نشان دهنده ضعف جامعه تحصیل کرده در این زمینه است و ضرورت دارد مبلغان به این مسئله توجه بیشتری داشته باشند.

ایشان به خلأ موجود در باره گفتمان سازی در مورد منظومه¬ی فکری مقام معظم رهبری اشاره کرده و فرمودند، ابتدا باید بیانیه گام دوم که چشم انداز دهه های پیش روی انقلاب است را به درستی تبیین نموده سپس به گفتمان سازی بپردازیم تا در نهایت با نهادسازی و ساختارسازی ،  در جهت تحکیم پایه های تمدن اسلامی  گام برداریم.

ایشان بیانیه گام دوم را «نظریه¬ی نظام انقلابی» مقام معظم رهبری بر شمرده و فرمودند، حضرت آقا درباره¬ی این نظریه به چند اصل مهم توجه داشته اند:

 اولاً  در این بیانیه اصول و مولفه های نظریه نظام انقلابی توضیح داده شده است. از جمله به زوایا و دستاوردهای مثبت در چهل سال گذشته توجه شده در عین حال ناکارآمدیها و اشکالات نادیده گرفته نشده اند.

ثانیاً به کارهایی که باید در دهه های بعدی انجام شود اشاره کرده و توصیه های هفت گانه را در ذیل آن بیان فرموده اند.

استاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سپس به سه مولفه  اصلی در نظریه نظام انقلابی که عبارتست از  خود سازی، جامعه پردازی و تمدن سازی اشاره کردند.

افراد انقلابی باید برنامه خودسازی داشته و در راستای طهارت نفس و معنویت تلاش نمایند. سپس اینچنین افراد خودساخته¬ای خواهند توانست، مفاهیم ناب اسلامی مانند آزادی، عدالت، اخلاق، معنویت، استقلال، عزت، عقلانیت، برادری و ... را که امروزه بازیچه و دستاویز قدرتهای غیرالهی شده، بطور فراگیر در جهان پیاده سازی نمایند.

دنیای امروز این مفاهیم را به بازی گرفته و گوهر لیبرالیسم مرگ عدالت است و سینمای دنیای مدرن مملو از شهوت و غضب است. در حالیکه مفاهیم ناب دینی ما برگرفته از فطرت الهی انسان هاست. مثلاً  وقتی از آزادی صحبت می کند، آن آزادی را مدنظر دارد که حامی عدالت است  و وقتی از عقلانیت دم می¬زند آن عقلانیتی را در نظر دارد که شهوت و غضب را مدیریت می کند نه آن عقلانیتی که تابع شهوت و غضب است!

سپس ایشان به دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی که از بیانیه گام دوم استخراج می شود اشاره کردند از جمله:

1- استقلال؛ جمهوری اسلامی پس از انقلاب، شعار نه شرقی و نه غربی را محقق کرد. ( اگر ما زیر یوغ شوروی که نماد قدرت شرق بود می رفتیم، با فروپاشی شوروی، انقلاب هم نابود می شد یا اگر زیر بار قدرت غرب که آمریکا نماد قدرت آن است می رفتیم، کودتای 28 مرداد دیگری رقم می خورد).

ایشان در ادامه به عبرت های تاریخی در تکیه و اعتماد به قدرتهای استکباری از جمله جریان لیبی اشاره کردند.

2- حفظ امنیت و تمامیت ارضی کشور در منطقه ای که ناامنی زیادی در آن وجود دارد.

3- پیشرفت علم و فناوری در عرصه های مختلف از جمله نانو، هوافضا، پزشکی هسته ای و ...

4- تحقق شعار مقاومت که الگوی پیروزی نه تنها در ایران بلکه در لبنان، سوریه ، یمن و... بوده و هست.

5- و نیز پایان انحطاط تاریخی ایران و حرکت در سیر تمدن نوین اسلامی  دستاورد مهم انقلاب اسلامی است.

در گذشته صحبت از تمدن اسلامی کاملاً بی معنا می نمود و سکولاریسم اصل بدیهی به شمار می رفت و هر آنچه به عنوان نماد تمدن وجود داشت، نمادهایی از توسعه در دل وابستگی محض بود، که نمی توان نام تمدن به آن داد. در حالیکه امروز به برکت انقلاب اسلامی، هنر دینی، سیاست دینی، فرهنگی دینی  و...  مورد توجه است.

استاد خسروپناه همچنین به دستاورد مهم « مردم سالاری دینی» اشاره کرده  و در انتها به آسیب شناسی آن پرداختند.

ایشان فرمودند، مردم سالاری دینی در عرصه سیاسی جامعه کاملاً حضور دارد ولی در عرصه های دیگر مثل عرصه تولید و صنعت کمرنگ است. همچنین باید در ساختار قضایی وارد شود تا مبارزه با فساد نظام مند گردد.

ایشان در انتها به توصیه هایی که مقام معظم رهبری برای رفع نواقص موجود، در بیانیه گام دوم فرموده اند، اشاره کردند که عبارتست از : علم و پژوهش، معنویت و اخلاق ، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد بطور سیستماتیک، استقلال و آزادی در همه عرصه ها ، عزت ملی، روابط خارجی و مرزبندی با دشمن (بر طبق مولفه های عزت، حکمت و مصلحت) و توجه ویژه به سبک زندگی اسلامی  و مقابله با سبک زندگی رو به افول غربی است که استکبار به کمک ابزار رسانه در پی تحمیل این سبک به سایر جوامع است.

 

اخبار مرتبط